Izvor: HappyBSC
16.04.2022 u 22:56
0

Ukrajina je godinama unazad pokorena teritorija, jedna od najgorih vrsta protektorata! Bavili su se samo rusofobijom i razgrabljivanjem onoga što su nasledili od Sovjetskog Saveza!

U večerašnjoj emisiji AKTUELNOSTI na TV HAPPY gosti su:  Dejan Lučić- politikolog, Đuro Bilbija- novinar, Aleksandar Pavić- politikolog i Profesor Mitar Kovač- general u penziji.

Oni su u emisiji govorili o najnovijim dešavanjima u Ukrajini, Rusiji, SAD-u, kao i svetskoj politici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dejan Lučić, politikolog

„Svi političari su marionete, čak i u Velikoj Britaniji“,izjavio je Lučić

O situaciji u Velikoj Britaniji i Borisu Džonsonu, Lučić navodi da je on promenio svoje ponašanje i odnos prema geopolitičkim događanjima u skladu sa zahtevima duboke države. Ističe da Velika Britanija i dalje uvozi velike količine nafte i gasa, dok istovremeno zabranjuje drugim zemljama to da rade. Ona vodi računa o interesima svojih građana i nameće svoje interese Nemcima. Dodaje i da je cela ova operacija usmerena na uništavanje Nemačke i nemačke industrije po zahtevu Amerike.

O sankcijama Rusiji

Lučić kaže da sankcije ne menjaju ništa, služe za jačanje Rusije. On dalje navodi da ono što Rusiji zabrane, ona počne sama da proizvodi, što ne može da prodaje na Zapadu, prodaje onda na Istoku, prodaje u rubljama i drugim valutama koje su sve manje dostupne Zapadu.

„Dolar polako nestaje sa ekonomske scene“, zaključio je Lučić.

Lučić dodaje da su na Zapadu preplašeni i da je Amerika preplašena. Ističe da je Amerika krhka.

Đuro Bilbija

Rusija za sankcijama do sada nije posezala. Štiti i nanosi što manju štetu svojoj ekonomiji, zato u pravom smislu još nije posegnula za sankcijama.

Ističe da plaćanje u rubljama nije sankcija u pravom smislu, ali je proizvela efekat. Rusija ne ide do kraja, ide u nekim drugim stvarima, ali još uvek ne ide do kraja, jer operacija u Ukrajini je specijalna vojna operacija, a ne rat. Da je u pitanju rat, sve što je bitno bilo bi razoreno onom brzinom i za onoliko dana za koliko bi ruska  avijacijai raketni sistemi mogli to da odrade.

„Ne znam kako se moze demilitarizovati i denacifikovati Ukrajina ukoliko ne bude uništena njena vojna sila i rukovodstvo zbog koje je bila potreba denacifikacija“, istakao je Bilbija.

Dalje navodi da je konačno došlo do imenovanja glavnokomandujućeg ruskom specijalnom operacijom u Ukrajini, a to je Aleksandar Dvornjikov. Dodaje da je do sada to bilo u nadležnosti delimično južnog, delimično zapadnog vojnog okurga i generalštaba u Moskvi.

„Svako ko im smeta oni (Amerika) ga satanizuju, demonizuju i dehumanizuju“, izjavio je Bilbija.

„Rusija je ušla u ovu operaciju zaista kao specijalnu, ovo nije pravo ratovanje“ , dodao je novinar. 

Ističe da Rusija tako ne ratuje jer je to njena istorijska teritorija i u najvećoj meri, bar najviše Istočno od Dnjepra je njen narod. Sve što je bitno tu je napravila Carska Rusija i Sovjetski Savez.

Današnja ukrajinska vlast za 30 godina nije napravila ništa„, istakao je Bilbija.

„Ukrajina je od Sovjetskog Saveza nasledila i veću vojnu moć nego Rusija. Oni su se bavili banalno rusofobijom i razgrabljivanjem onoga što su nasledili, a stvorili nisu ništa i zato su sada vojno inferiorni“,  istakao je Bilbija.

U nekim aspektima Ukrajina ratuje jako dobro, a to je ruski gen. Ističe da protiv Rusa ratuje ruski gen, iako je u nekoj meri „prekodiran“ u rusofobne Ukrajince kao što su kod nas „prekodirali“ ljude čiji su svi preci Srbi, u srbofobne montenegrine. Dalje dodaje da je to simetrična situacija, da je ukrajinstvo u antiruskom ključu, simetrično montenegrinstvu ili ustaštvu u Hrvatskoj.

Kaže da je Amerika od 2015. uložila preko milijardu i po dolara u obučavanju ukrajinske vojske, nacionalističkih i nacističkih bataljona.

„Današnja nacistička vlast u Ukrajini je tvorevima Amerike, Kanade i Velike Britanije, a delom i Izraela“, zaključio je Bilbija.

Navodi da postoje dokazi da su čak i Izraelci učestvovali i obučavali ukrajinske neonaciste.

Dalje navodi da su Ukrajinci krenuli putem sopstvenog samoubistva i to će se vrlo brzo pokazati. Ističe da bi Zelenski trebao da se zabrine, jer nijednu jedinu poziciju, koju su izgubili u sukobu, nisu uspeli da povrate. On je izgubio mobilizacionu dubinu i brzinu i nastupiće glad u energentima. 

Ameriikanci kažu da Zelenski mora da vrati sve teritorije i suverenitet, i tako će on biti uvučen u pravi rat sa Rusijom, jer je ovo do sada je bila samo specijalna operacija. Da povrati Krim i vrati Donbaske republike Zelenski bi morao da uđe u pravi rat sa Rusijom.

„Ukrajina je godinama unazad pokorena teritorija, jedna od najgorih vrsta protektorata“, istakao je Bilbija.

„Ukrajina je zemlja pod spoljnom upravom. Ona je pod britansko-američkom upravom“, dodao je Bilbija.

Aleksandar Pavić, politikolog

O odnosu Rusije i Sjedinjenih Američkih Država

Istakao je da je Trampova cela spoljna politika i jedan od stubova njegove politike bilo popravljanje odnosa sa Rusijom i da je NATO prevaziđen, kao alijansa. Tako je kupljeno četiri godine.

„Ovaj sukob je mogao da počne i ranije da je Hilari Klinton izabrana za predsednika“, izjavio je Pavić.

„Krajem hladnog rata svi su bili spremni na saradnju, sem vojno-industrijskog kompleksa“, dodao je politikolog Pavić. 

Dodaje da je tada nova duboka država počela da preuzima primat od stare. Ističe da su se tada svi složili da je liberalna demokratija optimalan sistem i da je taj sistem odneo pobedu.

Dalje navodi kako su tada data obećanja Gorbačovu da se NATO neće širiti, ali on to nije uspeo da dobije napismeno od njih i zato se sada oni i vojno-industrijski kompleks „vade“ na to da nemaju ništa napismeno. Dodaje i da veruje da Gorbačov ne može da prežali šansu koja je stvarno propuštena krajem Hladnog rata, jer na početku perioda tranzicije Rusija je bila na kolenima, jedva da je mogla samu sebe da odbrani. Dodao je i da kada je vojno-industrijska nova liberalno-demokratska duboka država preuzela vlast u Americi, ona je naterala Rusiju da reaguje, uprkos starom američkom režimu koji je upozoravao novi režim u SAD-u da se NATO ne širi dalje.

Ističe da je Rusija uništila svoje hemijsko naoružanje 2017. godine i da se to zna i da su to inspektori ustanovili. Dodaje da Amerika odbija da dozvoli protokol verifikacije da li je uništeno hemijsko naoružanje ili ne. To im je omogućilo otvaranje biolaboratorija u Ukrajini, gde u nekim čak ni Ukrajinci nemaju pristup. Ističe da je sve zamena teza i deo propagandnog rata i da za sve to optužuju Ruse. Dodaje da se svesno potpiruje rat.

Dodaje da je propaganda učinila to da su dehumanizovali sve one koji su Rusi. Isitče da je pakleno staviti azovce u grad koji je pretežno ruski kako bi naterali Ruse da ga razruše.

Profesor Mitar Kovač, general u penziji

Da li su sukobi bili planirani unapred?

Ističe da polazeći od stateškog konteksta, SAD su želele da predvode taj globalizam, a Ukrajina je trebala da bude deo tog plana.

Dalje dodaje da od samog priznavanja granica država članica NATO-a učinjena je velika greška prema Rusiji. Ističe da je na isti način pre učinjena šteta od starne istih prema Srbiji. Navodi da su SAD učinile sve da razdvoje ruski etnički prostor, a zato je i Ukrajina došla na red. 

Navodi da od 2000. godine, a posebno od 2004. postoje informacije o infltriranju američkih, britanskih i drugih službi. Dodaje da je sve učinjeno da se napravi rusofobna država i da se promeni sistem vrednosti. 

Ističe da je ta centralistički organizovana država koja ne poštuje ljudska prava nije smetala Zapadu. Sve je učinjeno da se ruski narod izloži ruglu, a prava i slobode svedu na minimum, što je i dovelo do Majdana i današnjih sukoba.

 „Došlo je  do vojnog ugrožavanja ruskih interesa na tom prostoru“, istakao je general Kovač.

Dodaje da globalistički mediji u svetu, a i kod nas imaju uticaj i da se stvara propaganda o slabom delovanju ruske vojske i da Rusija nije ništa od toga potvrdila. Oni žele da se ponizi moć ruske vojske i ruske države.

On misli da ova faza rata koja je već realizovana prelazi u ovu drugu u kojoj se govori o potpunoj kontroli ruske teritorije, tj. teritorije gde pretežno živi rusko stanovništvo i ova operacija nakon Donbasa će ići ka operacijama vezanim za oslobađanjenje delova vezanih za Nikolajev i tu regiju i time bi se Ukrajina trajno odvojila od Crnog mora i Azovskog mora, koje je već izgubila, i ta prirodna bogatstva i ti resursi, kroz prirodan  proces će se vratiti u svoju kolevku koja je veštački pridodana teritorija Ukrajini.

Ističe da je Amerika u ratu od 2014. godine i da je preko ili sa NATO paktom i  EU, kroz sankcije i diplomatska sredstva, izvršila je hibridnu agresiju na Rusiju. Ovo vojno sukobljavanje je samo deo tog hibridnog rata koji se vodi protiv Rusije.

BOROJEVIĆ ZA HAPPY TV OTKRIO SKRIVANU INFORMACIJU IZ UKRAJINE: Ruska vojska je oslobodila iz bunkera 35.000 DECE koja su bila namenjena za PROSTITUCIJU i PRODAJU ORGANA!

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter