Izvor: TANJUG
20.10.2022 u 14:29
0

UKRAJINA SOPŠTILA: „Rusija je izvela više od trista vazdušnih udara na ukrajinsku elektroenergetsku infrastrukturu“

 Rusija je izvela više od 300 vazdušnih udara na ukrajinsku elektroenergetsku infrastrukturu od 10. oktobra, izjavio je danas ukrajinski ministar energetike Herman Haluščenko.

Ukrajinska vlada je prvi put od februara uvela ograničenja za upotrebu električne energije širom zemlje, nakon niza napada za koje je predsednik Volodimir Zelenski rekao da su pogodili trećinu ukrajinskih elektrana, preneo je britanski list „Gardijan“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema novom režimu uštede struje, snabdevanje električnom energijom širom Ukrajine od danas je ograničeno između 7.00 časova ujutru i 23.00 sata uveče.

Ukrajinski ministar energetike kazao je da vlada traži da se smanji upotreba energije za 20 odsto, kao i da Ukrajinci poštuju apel da se ograniči upotreba energije.

KAO IZ PREDRATNOG PERIODA: Ukrajina izvezla 8 miliona tona žitarica

– Vidimo pad potrošnje, rekao je on i istakao da je primetno dobrovoljno smanjenje potrošnje električne energije.

– Ali kada to nije dovoljno, primorani smo da uvedemo prinudna isključenja, rekao je Haluščenko za ukrajinsku televiziju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter