Izvor: Happy BSC
04.04.2022 u 08:27
0

UKRAJINA – ZEMLJA HOROR PRIČE! Da li su užasi u drugim gradovima još gori od onih u Buči? Pominju se zverstva poput silovanja i ubijanja dece…

Ima li užasa u drugim gradovima, i da li su oni još gori od ukrajinskog grada Buča?

Stručnjaci strahuju da su trupe počinile još masakra, ubijale decu i izvršile masovna silovanja nakon što je pronađeno 410 tela, dok evropski lideri zahtevaju međunarodnu istragu o zločinima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Eksperti za stanje Ukrajini upozorili su da su neki gradovi koje su napustile trupe možda doživeli gora zverstva od onih otkrivenih u Buči, jer meštani tvrde da su pojedine snage ubijale decu, upuštale se u masovna silovanja i sprovodile pogubljenja po kratkom postupku.

Moskva je sinoć optužena za genocid nakon što su ruske snage koje su se povlačile ostavile za sobom užasne dokaze o masovnim grobnicama i ubistvima civila, od kojih su neki imali vezane ruke na leđima, u prigradskom gradu Buča, blizu Kijeva.

Zapadni lideri osudili su te scene i pozvali na međunarodnu istragu sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom, opisujući ih kao „odvratne napade” na ukrajinske civile, dodajući da „nećemo mirovati dok pravda ne bude zadovoljena”.

Ali Timofij Milovanov, profesor na Kijevskoj školi ekonomije i savetnik administracije Zelenskog, upozorio je da su teža zverstva počinjena u drugim gradovima.

Na Tviteru je napisao: „Ratni zločini u pravcima Brova i Černihiva mogli bi biti gnusniji od onih u Buči. Imamo iskaze očevidaca preko prijatelja, rođaka i učenika. Potrebna nam je pomoć da ih dokumentujemo“.

Među primerima koje je naveo bio je izveštaj o živom spaljivanju dečaka, masovnom silovanju i pogubljenju devojaka i pogubljenju farmera koji su obrađivali zemlju.

On je dodao: „Prikupljamo brojeve telefona i kontakt podatke onih koji su voljni da razgovaraju, nazive sela, lokacije; postoji mreža studenata, neki su preživeli, drugi ne.

U međuvremenu, ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba rekao je za Irish Times da će situacija u opkoljenom gradu Mariupolju verovatno biti gora od Buče i pozvao na više oružja da bi potisnula rusku vojsku sa istoka Ukrajine, upozoravajući da oni koji su poricali njegovu zemlju pomoć bi ‘delila odgovornost’ za smrt civila.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter