Izvor: Tanjug
05.08.2022 u 17:50
0

UKRAJINCI OPTUŽUJU Nuklearna elektrana Zaporožje pogođena je u ruskom granatiranju!

 Ukrajinska državna nuklearna kompanija Energoatom saopštila je da je visokonaponski dalekovod u njenoj nuklearnoj elektrani Zaporožje pogođen u ruskom granatiranju, ali da nuklearna elektrana i dalje radi i da nije otkriveno nikakvo radioaktivno pražnjenje.

Postrojenje se nalazi na teritoriji koja je pod kontrolom Rusije, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Saopštenje je usledilo ubrzo nakon što je ruska administracija grada Enerhodara navela da su dalekovodi u nuklearnoj elektrani oštećeni u ukrajinskom napadu.

RIA Novosti su ranije prenele pozivajući se na gradske vlasti Enerdogara, da je ukrajinska vojska pucala iz artiljerije na teritoriju nuklearne elektrane Zaporožje, tokom smene radnika.

NOVO GRANATIRANJE ENERDOGARA Požar u nuklearnoj elektrani Zaporožje, isključena struja neophodna za bezbedno funkcionisanje reaktora!

Kako su naveli, na mestu granatiranja izbio je požar i u toku je njegovo gašennje.

Dalekovodi pod naponom su prekinuti, dodale su RIA Novosti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter