Izvor: sputniknews.com
19.04.2022 u 18:46
0

UKRAJINSKE SNAGE GRANATIRALE DONJECK! Uništena stambena zgrada! Pripadnici DNR likvidirali 27 ukrajinskih neonacista za dan (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo novi spisak žrtava ukrajinskih vojnika, među kojima su i pripadnici Nacionalne garde.

„Danas otkrivamo dokaze o značajnim gubicima među vojnicima Prve brigade za operativne namene Nacionalne garde ‘Petro Dorošenko’, prema stanju od 29. marta 2022. godine“, navodi se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Rusija sprovodi istragu o zverstvima koje su počinili neonacistički bataljoni i ukrajinske snage!

U dokumentima se nalaze podaci o ranjenim, poginulim i ubijenim vojnicima, kao i okolnosti njihove smrti i mesta sahrane. Na spisku je ukupno 15 poginulih, 55 ranjenih i 57 dezertera.

Objavljen snimak delovanja ruskih helikoptera

Dopisnik „Izvestija“ objavio je snimak aktivnosti ruskih helikoptera tokom specijalne operacije u Ukrajini.



Do danas snage Donjecke Narodne Republike, zajedno sa ruskom vojskom, oslobodile su 163 naseljena mesta u republici, saopštio je poznati ratni reporter Evgenije Podubni.



U Marijupolju je otvorena prva škola otkako je počela specijalna vojna operacija ruske vojske.

„Za sada je otvorena samo jedna škola, tako da su sva deca, koja su mogla da stignu do škole, sada tu. Ostalo ih je još mnogo koji nisu tu. Danas je došlo oko 400 učenika. Vlada mir među decom, ko nema sveske ili pribor – sve smo spremili. Nastava će se odvijati u punom obimu“, rekla je reporteru Sputnjika vršilac dužnosti direktora Natalija Toporikova.



Posledice granatiranja Petrovskog okruga Donjecka. Granata je pala na stambenu zgradu i probila zid jednog stana.



Ukrajinske trupe ponovo su granatirale Petrovski okrug Donjecka, ispalivši šest granata kalibra 122 mm, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Ukrajinske trupe gađale su naselje Donjecki u Luganskoj Narodnoj Republici, ispalivši deset granata kalibra 152 milimetra, saopštiloje predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Ministarstvo unutrašnjih poslova LNR saopštilo je da su ukrajinske snage gađale bolnicu u Harkovskoj oblasti. Projektil je pao na Centar za razvoj detata, ali povređenih među decom nije bilo.

Ukrajinske trupe su od početka dana na teritoriju DNR ispalile više od sto granata i mina, uključujući iz višecevnih raketnih sistema BM-21 „Grad“, topova kalibra 122mm i minobacača kalibra 120mm, saopštila je Narodna milicija DNR.

Napominje se da su granatirana područja pet naselja DNR.

U ukrajinskoj agresiji ranjena su četiri civila. Oštećene su dve stambene zgrade i jedan civilni infrastrukturni objekat“, precizira se u saopštenju.

Takođe se dodaje da su u protekla 24 časa poginula dva pripadnika snaga DNR, 17 je ranjeno.

Pripadnici Donjecke Narodne Republike uništili su proteklog dana 27 ukrajinskih neonacista, dva oklopna transportera, tri vatrena položaja artiljerijskih haubica D-30 kalibra 122 mm i jedno teretno vozilo. Zarobljeni su jedan oklopni transporter i dva teretna vozila“, ističe se u saopštenju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter