Izvor: Tanjug
11.09.2022 u 10:11
0

UPRILIČENE SU I SVEČANE CEREMONIJE: Kralj Čarls zvanično proglašen suverenom Australije i Novog Zelanda!

Kralj Čarls danas je zvanično proglašen suverenom Australije i Novog Zelanda na svečanim ceremonijama koje su održane u prestonicama ove dve zemlje.

ČARLS JE NOVI KRALJ NAKON MAJČINE SMRTI: „Ovo je trenutak najveće tuge za mene…“

Na Novom Zelandu, proglašenje kralja je održano u Velingtonu, na ceremoniji u parlamentu, prenosi Rojters.

Premijerka Novog Zelanda, Džasinda Ardern, rekla je tokom ceremonije da je sada kraljičin sin „Njegovo Veličanstvo Kralj Čarls III proglašen za našeg suverena“.

Ona je dodala da je nakon smrti kraljice Elizabete II, Novi Zeland ušao u vreme promena.

„Kralj Čarls je konsistentno pokazivao duboku brigu prema našoj naciji“, kazala je premijerka, dodajući da ne sumnja da će se taj odnos još produbiti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Predstavnik britanske monarhije u Australiji, generalni guverner Dejvid Harli, proglasio je Čarlsa kraljem i suverenom te zemlje na ceremoniji održanoj u parlamentu u Kanberi.

Britanski monarh je suveren Australije i Novog Zelanda, kao i još 14 teritorija izvan Ujedinjenog Kraljevstva, iako je ta uloga mahom ceremonijalna.

Prethodno je australijski premijer Entoni Albaneze saopštio da će nacionalni dan žalosti u Australiji biti 22. septembar.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter