Izvor: Tanjug
13.02.2023 u 08:06
0

URSULA FON DER LAJEN OBEĆALA: EU će povećati pomoć Turskoj nakon razornog zemljotresa

Predsednica Evropske komisije Ursula Fon der Lajen obećala je da će EU povećati pomoć Turskoj nakon razornog zemljotresa od prošlog ponedeljka.

Fon der Lajen je u telefonskom razgovoru sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom rekla da će Evropska komisija uputiti dodatnu pomoć i odgovoriti na najnoviji zahtev Turske za više kapaciteta za sklonište, posebno šatora, ćebadi i grejalica, saopšteno je iz EU.

URSULA FOR DEN LAJEN PORUČILA: „Naredni paket sankcija za Rusiju ciljaće trgovinu i tehnologiju koja daje podršku Moskvi“

Predsednica EK je prenela najdublje saučešće Evropske unije zbog katastrofalnog gubitka života i razaranja izazvanog nedavnim zemljotresom.

EU se nada da će prikupiti dodatna sredstva za Tursku i Siriju tokom donatorske konferencije, koja će biti održana u Briselu u martu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter