Izvor: telegraf.rs
19.01.2021 u 09:04
0

UVODI SE DVONEDELJNI POLICIJSKI ČAS: Prestonica Kolumbije u opštem karantinu

Bogota će biti u potpunom lokdaunu za vikend

OVO MORATE ZNATI

(UŽIVO) VUČIĆ I BRNABIĆ SA TIMOM ZA VAKCINACIJU: Danas ili sutra 250.000 SPUTNJIK V vakcina stiže u Srbiju! (VIDEO)

DANAS JE BOGOJAVLJENJE: Evo kako će se ispoštovati običaji ove godine, plivanje za časni krst samo na Adi

VELIKA VREMENSKA PROGNOZA: Srpski meteorolog objavio šta nas očekuje u narednom periodu

Glavni grad Kolumbije će uvesti policijski čas koji će trajati skoro dve nedelje, najavila je gradonačelnica Bogote Klaudija Lopez, navodeći da će ceo grad biti u još jednom potpunom lokdaunu predstojećeg vikenda.

Noćni policijski caš uveden je prošle sedmice i trajao je do nedelje, pa je nakratko prekinut, ali će se nastaviti od danas i trajaće do 28. januara.

Tokom trajanja policijskog časa, građani ne smeju da izlaze iz kuće u periodu od 20.00 do 04.00 časova, pojasnila je gradonačelnica.

Na sve to, u petak od 20.00, Bogota će ući u opšti karantin sa totalnim restrikcijama po pitanju kretanja po gradu, i to će trajati do ponedeljka 25. januara u 04.00, navela je ona.

– Razumem da je mladim ljudima dosta svega, da su umorni od nošenja maski, da su željni druženja sa prijateljima i da bi hteli da vide svoje porodice. Međutim, postoji rizik da zaraze svoje roditelje, bake, deke ili tuđe porodice – rekla je Lopez.

PROČITAJTE JOŠ:

MILAN SE OZBILJNO SPREMA: Ovo je tim koji će napasti ZVEZDU (FOTO, VIDEO)

NEVEROVATAN SNIMAK NLO: Čudo na nebu od bisera nagoveštaj da nam VANZEMALJCI DOLAZE?! (VIDEO)

HOROSKOP ZA DANAS! Zvezde vas upozoravaju!

Bogota je uvela karantin na teritoriji celog grada prethodne dve nedelje, tokom kojeg su građani bili primorani da ostanu u svojim domovima, neprehrambene prodavnice i firme su zatvorene, a jednoj osobi iz jednog domaćinstva je dozvoljeno da kupuje hranu ili lekove, dok je prodaja alkohola zabranjena.

Kupovina u prodavnicama moguća je samo uz ličnu kartu i ta mera će ostati na snazi, pojasnila je Lopez.

Kolumbija je od početka izbijanja pandemije korona virusa zabeležila 1,9 milion slučajeva, kao i nešto više od 49.000 smrtnih slučajeva.

U Bogoti, koja je zabeležila oko 560.000 inficiranih ljudi, popunjenost intenzivne nege u bolnicama je na 93.2 odsto, prema podacima vlade.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter