Izvor: Oružje online
28.07.2023 u 18:20
0

TVRĐAVA RUSKE FEDERACIJE – VAGNEROVA LINIJA: „ZMAJEVI ZUBI“, „VUČJE JAME“, BETONSKI ZIDOVI – Kako je KIJEVU i NATO slomila KIČMU

Inače, postavljanje odbrambene linije započeto je još u jesen 2022; pružala se duž granice ruske Belgorodske sa ukrajinskom Harkovskom oblasti, od Rakitjanskog i Rovenjskog rejona, a potom peko teritorija Luganske i Donjecke republike.

Izgradnja je koštala 10 miliona rubalja.

Inače, liniju su činili betonski zidovi i ”zmajevi zubi”, bodljikava žica, duboki i široki rovovi, ”vučje jame” i brisani prostor. U celoj priči je najzanimljivije da se usred ”Zaseke”, kod sela Kozinke, nalazio granični punkt ”KPP Grajvoron”. Punkt između dve zaraćene zemlje, na kome su zabeležena oba reida, radio je praktično kao u mirnodopsko vreme, po svemu sudeći bez ozbiljnijeg obezbeđenja!

(UDARNO) KRENULE RAKETE NA RUSIJU: PVO spašava RUSKO NEBO – U TOKU TERORISTIČKI NAPAD, OBORENE DVE RAKETE – S 200 DOMINIRA (VIDEO)

Vest o izgradnji ”Vagnerove linije” (zbog imena kompozitora, pomalo asocira na nemačku ”Zigfridovu liniju”) ukazala je da se Rusi ozbiljno pripremaju za odbranu sopstvene teritorije.

Više ukrajinskih divezantskih akcija, od kojih su dva navedena bila samo medijski najizvikanija, dokaz su da Ukrajinci možda ispituju slabe tačke na liniji. Tačno je da su napadi imali i propagandni karakter, naročito nakon pada Bahmuta, tačno je da su u klasičnom stilu PsiOp imali za cilj unošenje nemira i nesigurnosti u rusko stanovništvo ali, poslužile su i kao sredstvo za prkupljanje informacija o slabim tačkama, budnosti i ažurnosti ruskih pograničnih snaga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter