Izvor: Tanjug
26.07.2022 u 22:30
0

Vašington tvrdi da ekonomija SAD nije u recesiji:“Opterećena inflacijom i pati zbog efekata rata u Ukrajini, ali nije u recesiji!“

Američka ekonomija je opterećena inflacijom i pati zbog efekata rata u Ukrajini, ali nije u recesiji, poručili su zvaničnici Bele kuće.

Ministarka finansija Dženet Jelen, ekonomski savetnik Brajan Diz i sekretarka za trgovinu Ðina Rajmondo oglašavali su se poslednjih dana uoči objavljivanja podataka najavljenih za četvrtak, a koji bi mogli da potvrde da je bruto domaći proizvod (BDP) smanjen od aprila do juna, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prognoza Banke federalnih rezervi Atlante predviđa pad BDP od 1,6 odsto, što je već drugi kvartal zaredom da je BDP u padu.

Dok opšte pravilo kaže da pad BDP u dva uzastopna kvartala signalizira recesiju, snažno tržište rada u SAD potvrđuje da ovo može biti redak slučaj kada to neće biti dovoljno da ekonomisti proglase recesiju najveće svetske ekonomije.

ODRŽAN VIRTUELNI SASTANAK DŽONSONA I ZELENSKOG: Britanski premijer uručio nagradu Vinston Čerčil ukrajinskom lideru

Ipak, priča o recesiji može da preraste u samoostvareno proročanstvo s obzirom da kompanije i potrošaci, zabrinuti da predstoje teža vremena, smanjuju potrošnju i investicione planove.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter