Izvor: Kurir.rs
03.12.2023 u 09:36
0

STRAVIČNI NAPADI NA GAZU: Velika Britanija najavila nadzorne letove

Nakon sedmodnevnog prekida vatre, nastavljeni su žestoki napadi na Pojas Gaze. Ministar odbrane Izraela Joav Galant kaže da se izraelska vojska punom snagom vratila u borbu i da „nastavlja tamo gde je stala“. Šef izraelske obaveštajne službe Mosad naredio je pregovaračkom timu da se vrati u Tel Aviv jer su pregovori u Kataru o novom primirju „dospeli u ćorsokak“ iako Hamas tvrdi da je oslobodio sve žene i decu.

ŽENE I DECA TRULE U ZATVORIMA BEZ SUĐENJA: Stravična svedočanstva sa Zapadne obale – OMČA OKO VRATA

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu naglašava da je nastavak kopnene ofanzive jedini način da Izrael ostvari svoj cilj – uništenje Hamasa. Najmanje 193 Palestinca su ubijena u Pojasu Gaze nakon što je okončan prekid vatre, dok je ukupno 15.207 ljudi poginulo od početka sukoba, saopštio je portparol ministarstva zdravlja u Gazi.

Nakon sedmodnevnog prekida vatre, u petak su nastavljeni žestoki napadi izraelske vojske (IDF) na Pojas Gaze.

U prva 24 sata nakon što je okončano primirje između Izraela i Hamasa, izraelska vojska je izvela više od 400 napada na palestinsku enklavu.

Ministar odbrane Izraela Joav Galant rekao je da izraelska vojska deluje u delovima Pojasa u kojima do sada nije delovala, uz napomenu da će operacija dopreti do svake oblasti do koje treba da dopre.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter