Izvor: alo.rs
20.11.2023 u 10:44
0

VELIKE PROMENE POČINJU: Zelenski najavio brze akcije i smene komandanta!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zatražio je u nedelju brze promene u operacijama ukrajinske vojske i najavio smenu komandanta medicinskih snaga.

Potez Zelenskog je najavljen kada se sastao sa ministrom odbrane Rustemom Umerovim, a poklopio se sa debatom o vođenju 20-mesečnog rata protiv Rusije, sa pitanjima koliko brzo ide kontraofanziva na istoku i jugu.

„Na današnjem sastanku sa ministrom odbrane Umerovim postavljeni su prioriteti“, rekao je Zelenski u svom noćnom video obraćanju. „Ostalo je malo vremena da se čekaju rezultati. Potrebna je brza akcija za predstojeće promene,“ rekao je Zelenski.

ISPOD GAZE NALAZI SE PRIRODNO BLAGO?! Stručnjaci o tzv. LEVIJATANU i napadu Hamasa

Zelenski je rekao da je zamenio general-majora Tetjanu Ostaščenko na mestu komandanta sanitetskih snaga Oružanih snaga.

„Zadatak je jasan, kao što je više puta naglašeno u društvu, posebno među borbenim medicinarima, potreban nam je fundamentalno novi nivo medicinske podrške za naše vojnike“, rekao je on.

To, kako je rekao, uključuje niz pitanja: bolje podveze, digitalizaciju i bolju komunikaciju.

Umerov je priznao promenu u aplikaciji za razmenu poruka Telegram i kao glavne prioritete postavio digitalizaciju, „taktičku medicinu“ i rotaciju vojnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter