Izvor: Tanjug
15.08.2020 u 08:24
0

VENECUELA: Osuđeno 15 vojnika na 24 godine zatvora!

 Venecuelanski sud osudio je 15 pobunjeničkih vojnika na 24 godine zatvora zbog neuspešnog napada na plaži zajedno sa dvojicom bivših pripadnika američkih specijalnih snaga, čiji je cilj bio zarobljavanje predsednika Nikolasa Madura, saopštili su u petak zvaničnici u Karakasu.

Presuda protiv 15 bivših venecuelanskih vojnika usledila je nekoliko dana nakon što su dva bivša pripadnika američkih „zelenih beretki“ – Ljuk Denman i Ajran Beri, osuđeni na 20 godina zatvora zbog iste operacije početkom maja.

OVO MORATE ZNATI

NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U SRBIJU: Obavezan PCR test za ove građane!

PADA BROJ ZARAŽENIH Od korone preminule 4 osobe (STATISTIKA)

BOŽOVIĆ: Otvaranje granice potvrđuje prijateljske namere SRBIJE

Generalni državni tužilac Tarek Vilijam Sab rekao je da su oni priznali optužbe za terorizam, pobunu i zaveru.

– Priznali su odgovornost za dela za koja su optuženi -rekao je Sab. 

Bivši pripadnici „zelenih beretki“ Ljuk Denman i Ajran Beri priznali su da su učestvovali u operaciji 4. maja koju je vodio treći bivši pripadnik američke vojske, koji je, međutim, ostao u SAD, objavilo je u petak tužilaštvo. 

SAZNAJTE JOŠ

PUCNJAVA NA NOVOM BEOGRADU: Vazdušnom puškom gađao goste u kafiću! POGODIO SLAVLJENIKA U OKO!

HAOS NA TERAZIJAMA! „Ajkula“ Zorana Živkovića nije mogla da se zaustavi!

CRNA GORA OTVARA GRANICE SA SRBIJOM! Evo šta će putnicima najverovatnije biti POTREBNO ZA ULAZAK

„Operacija Gideon“ pokrenuta je iz improviziranih kampova za obuku u susednoj Kolumbiji i u njoj je poginulo najmanje osam pobunjeničkih vojnika dok je ukupno 66 bilo zatvoreno.

Bivša „zelena beretka“ Džordan Gudro, koji je upravljao privatnom firmom za obezbeđenje sa sedištem na Floridi pod nazivom „Silverkorp“, preuzeo je odgovornost za neuspeli napad.

Venecuelanski tužioci objavili su da su Denman i Beri, obojica bivši pripadnici američkih službi, proglašeni krivim za zaveru, trgovinu ilegalnim oružjem i terorizam.

Karakas tvrdi da ova akcija predstavlja dokaz njegovih dugodišnjih tvrdnji da su SAD odlučne da zbace Madurovu socijalističku vladu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter