Izvor: Kurir.rs
01.07.2023 u 15:52
0

TAJNO PUTOVANJE ŠEFA CIA U UKRAJINU: Vilijam Berns imao poruku za Zelenskog – opet služi kao topovsko meso (FOTO)

Vilijam Berns, direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), nedavno je boravio u Ukrajini gde se sastao sa tamošnjim obaveštajnim zvaničnicima i predsednikom Volodimirom Zelenskim.

To je za AFP potvrdio američki zvaničnik koji nije želeo da mu se navede ime.

Navodi se da je putovanje, o kojem ništa nije bilo objavljeno kada se desilo, sprovedeno u vreme kada ukrajinske snage nastavljaju kontraofanzivu pokrenutu u junu na istoku i jugu zemlje protiv ruskih snaga.

– Berns je prilikom posete ponovo potvrdio američko obećanje da će deliti obaveštajne podatke da pomogne Ukrajini da se brani– rekao je neimenovani američki zvaničnik.

Vašington post, koji je prvi objavio vest o Bernsovom putovanju, naveo je da su mu ukrajinski zvaničnici predstavili planove za povratak teritorija koje su ruske snage okupirale i očekivanje da će početi pregovore o primirju do kraja godine.

Prema tom listu, putovanje je obavljeno u junu.

Zvaničnik je rekao da je putovanje bilo pre 24. juna i jednodnevne pobune šefa paravojne ruske grupe Vagner Jevgenija Prigožina.

Većina među velikim američkim medijima objavila je u petak da je Berns posle te pobune telefonirao šefu ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergeju Nariškinu da bi mu izneo uveravanja da SAD nisu bile umešane u nju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter