Izvor: Tanjug
15.04.2023 u 09:13
1

CEO SVET SE PITA ŠTA ĆE SE SADA PROMENITI? Putin potpisao zakon o jedinstvenom registru vojnih obveznika

Mogu postojati i ograničenja u prometu nekretninama i dobijanju kredita, registraciji individualnih preduzetnika, dodaje se u dokumentu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je juče zakon o stvaranju jedinstvenog registra vojnih obveznika i uvođenju elektronskih sudskih poziva, navedeno je u dokumentu koji je objavljen na zvaničnom internet portalu pravnih informacija.

SVI SE PITAJU ZAŠTO PUTIN NEMA DRUŠTVENE MREŽE: Evo koji je razlog!

Reč je o izmenama i dopunama određenih zakonodavnih akata Ruske Federacije po pitanju obaveštavanja građana o njihovom pojavljivanju na regrutaciji za vojnu službu. U dokumentu se precizira da vojni registar formiraju vojni komesarijati na način koji je utvrdila ruska vlada na osnovu informacija iz državnog informacionog sistema, prenose RIA Novosti. Zakonom je utvrđena i mogućnost upisivanja građana koji su na vojnoj evidenciji bez ličnog pojavljivanja.

Pored toga, zakonom su regulisane mere za građane koji se ne pojave na vojnoj registraciji u roku od 20 dana, kao što su ograničenje upravljanja vozilom i zabrana registracije vozila. Kako se navodi, građanima koji podležu regrutaciji i koji su dobili poziv biće zabranjeno da napuste Rusku Federaciju dok se ne prijave vojnoj kancelariji.

Prema dokumentu, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Federalna poreska služba, Centralna izborna komisija, Fond PIO, Ministarstvo prosvete i savezni sudovi biće obavezni da elektronskim putem daju informacije o vojnim obveznicima koje su neophodne za vođenje vojne evidencije.

Komitet za odbranu Saveta Federacije je u svom zaključku pozitivno ocenio dokument, dok su poslanici Gornjeg doma ruskog parlamenta istakli da je, „zakon u skladu sa Ustavom Ruske Federacije, uključujući odredbe o pravima i slobodama čoveka i građanina“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “CEO SVET SE PITA ŠTA ĆE SE SADA PROMENITI? Putin potpisao zakon o jedinstvenom registru vojnih obveznika”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter