Izvor: Kurir.rs/Komsomolska pravda
10.04.2023 u 17:33
1

RUSKI LEKARI USPELI ONO ŠTO JE TEŠKO I ZAMISLITI: Izvadili metak iz srca vojnika kojeg je pogodio ukrajinski snajperista – ostao ŽIV

Mnogi od njih bili su blizu tkiva srca i pretili su da svakog trenutka okončaju živote ranjenih vojnika.

U Centralnoj vojnoj kliničkoj bolnici Višnjevskog, vojni lekari su izveli jedinstvenu operaciju izvlačenja metka iz srca narednika kojeg je na prvoj liniji fronta ranio ukrajinski snajperista.

Mladi heroj Fjodor uspešno operisan: Guverner Brjanskog regiona Aleksandar Bogomaz otkriva: „Lekari su izvukli metak ispaljen iz oružja NATO-a“

– Narednik je bio podigao levu ruku, u tom trenutku ga je snajperista pogodio u mesto koje nije bilo zaštićeno pancirom. Metak je prošao kroz levo plućno krilo i probio levu komoru. Na sreću, on nije oštetio glavne arterije i krvne sudove. S obzirom na to da je sistem prevoza ranjenih sa prve linije fronta dobro uspostavljen, vojnik je na vreme prevezen u bolnicu i ukazana mu je pomoć – rekao je načelnik Centra za kardiohirurgiju Centralne vojne kliničke bolnice Višnjevski, pukovnik medicinske službe Aleksandar Liščuk.

Operacija vađenja metka odvijala se u jedinstvenoj hibridnoj operacionoj sali bolnice.

„Srce je vraćeno, posao je dobro urađen, pacijent će sutra već hodati“, obećao je Liščuk i napomenuo da su vojni hirurzi bolnice, koji rade na prvoj liniji fronta, već izveli više od stotinu sličnih operacija za vađenje metaka i gelera.

Mnogi od njih bili su blizu tkiva srca i pretili su da svakog trenutka okončaju živote ranjenih vojnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “RUSKI LEKARI USPELI ONO ŠTO JE TEŠKO I ZAMISLITI: Izvadili metak iz srca vojnika kojeg je pogodio ukrajinski snajperista – ostao ŽIV”

  1. И лекари ВМА су спасили живот Алберту Ахсербековичу Андијеву ,кога је нато снајпериста погодио у око.Коме је века,томе је и лека.Божија чуда се дешавају.

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter