Izvor: Tanjug
27.10.2022 u 11:57
0

VORONCOV POSLAO PORUKU SAD: Ukoliko se umešaju u rat u Ukrajini, sateliti postaju meta!

Visoki ruski zvaničnik ministarstva spoljnih poslova Konstantin Voroncov izjavio je danas da bi komercijalni sateliti iz SAD i njenih saveznika mogli da postanu legitimna meta, ukoliko te zemlje odluče da se umešaju u rat u Ukrajini.

– Kvazi-civilna infrastruktura bi mogla da bude legitimna meta kao mera odmazde – rekao je Voroncov, zamenik direktora odeljenja pri ministarstvu koje se bavi neširenjem i kontrolom oružja, preneo je TASS.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručuje: Apsurdna ruska tvrdnja da se Ukrajina možda sprema da upotrebi „prljavu bombu“!

On je dodao da je reč o učešću civilne svemirske infrastrukture, u šta spada i komercijalna, koju koriste SAD i njeni saveznici u oružanim konfliktima, dodaje Rojters.

Stoga, Rusija poziva Zapad da prekine da razmatra svemir kao arenu za konflikte između država, istakao je Voroncov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Implementacija planova SAD i zapadnih zemalja o raspoređivanju oružja u svemiru i korišćenje svemira u borbene svrhe, sa ciljem da se ostvari dominacija i superiornost, donosi ozbiljnu pretnju. Takve akcije imaju vrlo negativne posledice na globalni mir i bezbednost, predstavljale bi dramatičnu destabilizaciju situacije – dodao je Voroncov.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter