Izvor: Kurir.rs
14.11.2023 u 11:25
0

ZABRANA ULASKA MUSLIMANA I KRAJ SLANJA AMERIČKOG BLAGA UKRAJINI: Ovo Tramp obećava ukoliko se vrati na VLAST

Masovne deportacije, zabrana ulaska za muslimane, tarife na svu uvoznu robu – to su pitanja na koja se fokusira Donald Tramp, lider u trci republikanaca za predsedničku nominaciju uprkos krivičnim postupcima koji se protiv njega vode, dijametralno su različita od onih na koja se fokusira aktuelni predsednik Džo Bajden.

TRAMP PRETNJA ZELENSKOM: Podrška ukrajinskom predsedniku sve slabija

Glas Amerike prenosi analizu AP da će, ako se ostvare, Trampovi planovi označiti velike promene u državnoj upravi, čak i veće nego u prvom mandatu. Prve četiri godine Trampa obeležili su haos, unutrašnje borbe i brojne predsedničke uredbe koje su posle poništavali sudovi.

Evo šta sada najavljuje Tramp ako dođe na vlast.

Tramp obećava da će pokušati da otpusti desetine hiljada zaposlenih u državnoj upravi jer želi da „totalno uništi duboku državu“.

To će pokušati da uradi uz pomoć uredbe koju je doneo 2020. poznate kao „Raspored F“, koja mu omogućava da premesti na druga radna mesta veliki broj radnika. Fokus će mu, kako je najavio, biti na „korumpiranim birokratama u sistemu pravosuđa, nacionalnoj bezbednosti i obaveštajnim službama“.

Pretpostavlja se da bi mete mogle da budu zaposleni u FBI-u i pravosuđu koji su uključeni u krivične postupke protiv Trampa.

Takođe želi da se obračuna sa oninma koji novinarima dostavljaju informacije. Najavio je i da će zaposleni u državoj upravi morati da prolaze novu obuku.

Granica SAD i Meksika

Tramp je obećao da će ako dođe na vlast „momentalno zaustaviti invaziju na južnoj granici SAD“ i okončati ilegalnu imigraciju.

Deo tog plana je, kako kaže, najmasovnija deportacija u američkoj istoriji, usmerena na ilegalne imigrante – posebno na one koji imaju „simpatije prema džihadu“. Najavio je i da će ukinuti studentske vize onima koji imaju anti-američke i anti-semitske stavove.

U pokušaju da obezbedi granicu SAD i Meksika, Tramp kaže da će tamo rasporediti desetine hiljada vojnika koji su trenutno u inostranstvu, kao i da će neke federalne agente – poput onih iz Agencije za borbu protiv narkotika (DEA) i FBI-a, prebaciti u graničnu službu. Obećava i još zida na granici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter