Izvor: sputniknews.com
20.04.2022 u 17:13
0

ZAHAROVA IZNELA OZBILJNE OPTUŽBE: Taoce u Ukrajini drže neonacisti koje je obučio NATO!

Zahtevi za pomoć u oslobađanju stranaca koje ukrajinski neonacisti drže kao taoce često dolaze iz zemalja NATO-a koje su pomagale u obuci ukrajinskih snaga u okviru posebnih programa, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Sada oni koji su prošli te zapadne programe zajedno sa drugim pripadnicima neonacističkih formacija drže civile kao taoce i koriste ih kao živi štit. Inače, među taocima je bilo mnogo stranaca i vlade tih država su pozivale Ministarstvo spoljnih poslova Rusije i naše ambasade i tražile pomoć u oslobađanju njihovih državljana. Pomoć može biti pružena, ali oni su taoci onih koji su se obučavali u zemljama NATO-a“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ZAHAROVA STROGO PORUČUJE: Nijedan naconalista iz Ukrajine umešan u zločine se neće izvući!

Portparolka je skrenula pažnju na činjenicu da sada ovi „učenici NATO-a“, koji su prošli obuku u zemljama NATO-a ili pod rukovodstvom instruktora NATO-a, organizuju mučenja i represalije nad onima koji su osumnjičeni za simpatije, ili čak samo za normalan odnos prema Rusiji.

Ona je dodala da je britanska vlada „otpisala“ svoje građane koji su se nalazili u Ukrajini kao plaćenici i instruktori.

„U trenutku su odbacili sve koga su pripremali i obučavali u Ukrajini. Oni više nikome nisu potrebni u Britaniji“, ocenila je ona.

Rusija čini sve za evakuaciju stranaca

Zaharova je istakla da Rusija će učiniti sve da evakuiše strane državljane koji se nalaze u ratnoj zoni u Donbasu i Ukrajini.

„Evakuacija stranih državljana iz zone borbenih dejstava bila je i ostaje jedan od prioriteta ruske strane. Nastavićemo da činimo sve što je u našoj moći da rešimo zadatke povezane sa tim“, rekla je ona, komentarišući slučaj evakuacije bugarskih mornara iz Marijupolja u Donjeck.

Diplomata je podsetila da su 13. aprila pripadnici Narodne milicije DNR zajedno sa Oružanim snagama Rusije evakuisali 15 članova posade bugarskog broda „Carevna“ koji je bio blokiran u luci Marijupolja.

Prema njenim rečima, mornari, među kojima je bilo 14 državljana Bugarske i jedan državljanin Ukrajine, sprovedeni su u Donjeck.

„Odatle su članovi posade prebačeni na teritoriju Ruske Federacije nakon čega su odleteli u domovinu“, dodala je ona.

Zaharova je navela da kijevski režim nastavlja da odbija da evakuiše civile na rusku teritoriju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter