Izvor: Alo.rs
23.05.2023 u 17:54
0

„ZAPAD IMA SAMO JEDAN JEDINI CILJ“: Moskva reagovala na poziv grupe G7

Rusko ministarstvo spoljnih poslova reagovalo je na poziv grupe G7 da Rusija i Kina pokažu "veću transparentnost" o svojim nuklearnim arsenalima.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je juče da „nuklearna retorika“ grupe G7 ima za cilj da izvrši „psihološki, vojni i politički pritisak u Moskvi i Pekingu“.

Naime, u sopštenju o nuklearnom razoružanju objavljenom na samitu G7 prošle nedelje, grupa je pozvala Rusiju i Kinu da pokaže „veću transparentnost“ o svojim nuklearnim arsenalima, slično koracima koje su poduzeli SAD, Britanija i Francuska.

RUSIJA TESTIRA NOVO MOĆNO ORUŽJE: Novi raketni sistem ima neverovatnu sposobnost

U komentarima na te izjave zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov  – glavni čovek ministarstva za kontrolu naoružanja – rekao je da izjava odražava antiruske i antikineske grupe.

– Stiče se utisak da zapadna retorika ima jedan jedini cilj – da izvrši psihološki i vojno-politički pritisak na Rusiju i Kinu, rekao je Rjabkov u komentarima objavljenim na veb stranici ministarstva.

– Iza toga očito stoji patološka želja da se ocrne naše zemlje, dodao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter