Izvor: INFORMER
19.04.2024 u 07:36
1

ZAPAD PREŠAO NA STRANU RUSIJE! NIŠTA NAM NIJE JASNO: Mediji zaprepašćeni potezima vlasti, Ukrajini se ne piše dobro!

Neodlučnost zapadnih zemalja u pogledu finansijske podrške Kijevu i nedostatak odluka o isporuci oružja Ukrajini igra na ruku Rusiji, napisao je kolumnista Blumberga Entoni Halpin.

– Dok oružani sukob traje već treću godinu, Zapad je podeljen oko toga kako da podrži Ukrajinu i kako da se suprotstavi Rusiji, nuklearnoj sili – rekao je on.

Kako je istakao novinar, Rusija, na čelu sa predsednikom Vladimirom Putinom, ostaje fokusirana na ciljeve specijalne operacije, dok je zemlja mobilisala svoju ekonomiju i industriju pred sankcionim pritiskom zapadnih zemalja. To omogućava ruskim snagama da postignu uspeh na bojnom polju, primetio je on.

Istovremeno, autor materijala je podsetio čitaoce da je oko 60 milijardi dolara finansijske pomoći Ukrajini i dalje u ćorsokaku u američkom Kongresu.

– U tom kontekstu, neodlučnost u Sjedinjenim Državama i Evropi stvara zonu neizvesnosti u kojoj Putinu ide dobro – zaključio je Halpin.

Moskva je više puta izjavljivala da će se zemlja nositi sa sankcionim pritiskom koji je Zapad počeo da vrši na Rusiju pre nekoliko godina i nastavio da se intenzivira nakon početka vojne operacije u Ukrajini. Istovremeno, kako je primetio predsednik Vladimir Putin, sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji. U samim zapadnim zemljama više puta se izgovaraju mišljenja da su antiruske sankcije neefikasne.

Kremlj je napomenuo da napumpavanje Ukrajine oružjem i pružanje finansijske pomoći Zapada samo produžava sukob i ne doprinosi početku pregovaračkog procesa za njegovo okončanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZAPAD PREŠAO NA STRANU RUSIJE! NIŠTA NAM NIJE JASNO: Mediji zaprepašćeni potezima vlasti, Ukrajini se ne piše dobro!”

  1. Naslov je idiotski! Kako je to Zapad presao na stranu Rusije? To niti je ikad bilo niti ce biti.
    Tekst samo potvrdjuje da Zapadu ne ide onako kako bi zeleo u pogledu rata u Ukrajini i sankcija Rusiji i da to Zapad vidi i priznaje. Posto nije rekao nista novo, autor je resio da privuce paznju naslovom za debile.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter