Izvor: Telegraf.rs
14.10.2023 u 19:40
0

„ŽELIM SVOJU PORODICU NAZAD“: Rođaci talaca koje je zarobio Hamas mole se za njihovo oslobađanje

Neki od talaca su bili učesnici muzičkog festivala.

Dok svetski lideri pokušavaju da lociraju taoce koje je Hamas zarobio u smrtonosnom upadu na Izrael ranije ovog meseca, porodice i voljeni su očajnički pozivali na njihovo oslobađanje.

Hamasovi borci drže kao taoce čak 150 ljudi na lokacijama širom Gaze nakon racija koje su izveli u južnom Izraelu u subotu 7. oktobra, rekao je u ponedeljak izraelski ambasador pri Ujedinjenim nacijama.

Neki od talaca su bili učesnici muzičkog festivala, dok su drugi živeli u izraelskim poljoprivrednim zajednicama u blizini granice sa Gazom, a među kidnapovanima su izraelski vojnici i strani državljani.

IZRAEL SE SPREMA ZA NAPAD IZ VAZDUHA, SA MORA I KOPNA: Izraelska vojska završava pripreme, otkriveni PLANOVI

Veruje se da su devetomesečni Kfir i njegov brat, trogodišnji Ariel, kidnapovani zajedno sa svojom majkom Širi Bibes i njenim mužem Jardenom iz kibuca Nahal Oz, male poljoprivredne enklave u južnom Izraelu. .

Želim svoju porodicu nazad“, rekao je Jifat Zajler, rođak, Andersonu Kuperu za CNN.

Roditelji 23-godišnjeg Amerikanca Herša Goldberg-Polina rekli su da je on zadobio kritičnu povredu i da su ga kasnije kidnapovali militanti Hamasa.

Herš je u subotu bio na muzičkom festivalu u Izraelu.

Istraga CNN-a otkrila je kako su Hamasovi napadači presekli puteve za bekstvo i ubili ljude koji su se krili u skloništima za bombe.

Goldberg-Polinovi roditelji rekli su da su im preživeli u smrtonosnom napadu rekli da su im on i njegov prijatelj „spasili živote“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter