Izvor: Alo.rs
14.10.2023 u 18:42
1

IZRAEL SE SPREMA ZA NAPAD IZ VAZDUHA, SA MORA I KOPNA: Izraelska vojska završava pripreme, otkriveni PLANOVI

Izraelska vojska (IDF) saopštila je danas da završava pripreme za "značajnu kopnenu operaciju" u Pojasu Gaze.

U saopštenju se navodi da je IDF spremna da „proširi ofanzivu“ sprovođenjem „širokog spektra ofanzivnih operativnih planova“,  za koje kažu da uključuju „zajednički i koordinisani napad iz vazduha, sa mora i kopna“, prenose izraelski mediji.

IDF navodi da finalizuju regrutaciju stotina hiljada rezervista, dok Uprava za logistiku radi na tome da trupama obezbedi svu opremu koja im je potrebna za kopnenu ofanzivu.

HAMAS OBJAVIO ZAŠTO JE NAPAO IZRAEL: Oglasio se bivši vođa grupe

Proteklih dana je oruđe potrebno za borbu prebačeno na zborna mesta, a u ovoj fazi različite jedinice Uprave za tehnologiju i logistiku rade na kompletiranju osposobljavanja oruđa i opremanju po potrebi naprednim borbenim sredstvima, saopštila je izraelska vojska.

Bataljoni i vojnici IDF raspoređeni su širom zemlje i spremni su da povećaju spremnost za naredne faze rata, sa naglaskom na značajnu kopnenu operaciju, navodi se u saopštenju.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “IZRAEL SE SPREMA ZA NAPAD IZ VAZDUHA, SA MORA I KOPNA: Izraelska vojska završava pripreme, otkriveni PLANOVI”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter