Izvor: Tanjug
28.09.2022 u 17:42
0

Žozep Borelj pozvao je međunarodnu zajednicu da ne prizna lažne referendume koji su održani na teritoriji Ukrajine!

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj pozvao je međunarodnu zajednicu da ne prizna lažne referendume koji su održani na teritoriji Ukrajine pod ruskom kontrolom, a nakon što je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen predstavila novi 8. paket sankcija protiv Ruske Federacije.

„Sprovođenjem nelegalnih referenduma, koje je organizovala Rusija, Kremlj sledi isti scenario koji smo već videli u Gruziji 2008. i na Krimu 2014. godine“, naveo je Borelj u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Visoki predstavnik dodaje da se radi o kršenju međunarodnog prava i principa Povelja Ujedinjenih nacija, prenosi Rojters.

Borelj je rekao da će Evropska unija dodati nova imena listi lica i entiteta koji su pod sankcijama.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen predstavila je danas predlog novog, 8. paketa sankcija protiv Ruske Federacije, s ciljem da se Kremlj kazni za sprovođenje referenduma u Ukrajini, koji je ona nazvala „lažnim glasanjem“.

Ursula fon der Lajen predložila je novi paket sankcija Rusiji s ciljem da „Kremlj plati“ za eskalaciju sukoba u Ukrajini!

Predloženi osmi paket sankcija uključuje zabranu uvoza ruskih proizvoda, što bi trebalo da umanji prihode Rusiji za sedam milijardi evra.

Sankcije obuhvataju i zabranu izvoza ključnih tehnologija koje se koriste u vojsci, kao što su avionski proizvodi, elektronske komponente i specifične hemikalije, saopštila je fon der Lajen.

Ona je dodala da će novi paket sankcija postaviti pravnu osnovu za ograničenje cene nafte i zabraniti građanima EU da budu u upravnim telima ruskih državnih kompanija.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter