Izvor: BSC Happy
09.09.2023 u 20:30
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Ukrajince ali i one koji ih podržavaju čeka mnogo teža zima od prethodne!

Specijalna operacija – dan 563.

Posle poruke da je Rusija jača nego ikad, Erdogan traži da se ispune svi zahtevi predsednika Putina. Poljska i Bugarska odgovaraju pripremama za rat. Međutim, mnogi smatraju da je ovde sve već završeno i da je novi sukob između Jermenije i Azerbejdžana ustvari novi rat NATO pakta i ODKB-a. O ovim i temama sa  fronta govorili su Dragoljub Kojičić, Mitar Kovač i Branislav Ristivojević.

Trenutnu situaciju na frontu prokomentarisao je prof. dr Mitar Kovač, general i direktor Evroazijskog bezbedonosnog foruma:

– Možemo reći u strateškom smislu da se nastavlja angažovanje ruske vojske, da su njihove namere i dalje da na postojećim položajima iscrpe ove udarne sposobnosti ukrajinskih snaga koje na pojedinim pravcima pokušavaju da ispolje, posebno na Zaporoškom frontu. To ruska vojska uspešno radi, saterala ih je u jedan malo veći džep oko Rabotina, gde se gro tih dejstava odvija, to je kao izvesna mišolovka u taktičkom smislu – objasnio je general Kovač i dodao da će Herson pasti čim ruske snage pređu Djepar.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Ukrajina provokacijama pokušava da uvuče NATO u rat!

Izveštaji sa fronta pokazuju nedostatak municije sa ukrajinske strane. Takođe dolazi momenat za koji i Zapadni mediji kažu da će biti prekretnica, stižu kiše, loši vremenski uslovi…

Suprotno većini posmatrača, ne da mi se čini da će rat zamreti, što je prirodno i treba očekivati jer će vremenski uslovi pretvoriti teren u jednu raskvašenu kaljugu dovesti do toga da će operacije bilo kakvim težim vozilima biti nemoguće, kao i prošle zime, ali smatram da će rat i na političkom polju dobiti na zamahu. Zašto?  Jedina vojna operacija koja će ostati u punom obimu jeste strategijsko vojno bombardovanje, ali tu kampanju Rusi još vode u rukavicama. Evo jedan banalan primer, retoričko pitanje, koliko je Rusija srušila mostova u Ukrajini od početka specijalne vojne operacije? Verovatno nijedan. Moguće je da će biti bombardovane termoelektrane, nisu dosada bombardovana elektro energetska postrojenja oko nuklearnih elektrana. Rusi su prošle zime samo stavili Ukrajini do znanja šta sve može da se desi ukliko ne prihvati pregovore – objašnjava prof. dr Branislav Ristivojević i upozorava da će ova zima biti teža za Ukrajinu i one koji ih podržavaju.

Dolazimo u period kada se govori o pregovorima, primirju, stiže zima. Ima li mogućnosti za dogovor?

– Mislim da ovaj događaj od juče, samit G20 da je već na neki način trasirao odgovor na pitanje da li će biti mogućnosti za pregovore. Nisu učestvovali predsednici dve najmoćnije zemlje BRIKS-a ni Si Điping ni Putin, već su poslali ministre diplomatije. Port parol ministarstva spoljnih poslova Ukrajine je dao jedan gotovo očajnički komentar na Deklaraciju grupe 20 u kojoj se pominje nepovredivost granica, i rekao da su oni očekivali nešto drugo, da je to jalovo da to nije ništa. Politički Kijev je očekivao da će da postoji jedno apsolutno političko jedinstvo, ali G20 nije bio homogen. Nešto se valja iza brega – kaže Dragoljub Kojičić, politički filozof.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter