Izvor: BSC HAPPY
07.09.2023 u 20:26
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Ukrajina provokacijama pokušava da uvuče NATO u rat!

Gosti su započeli svoje izlaganje komentarom na saopštenje NATO Alijanse da pronađeni delovi drona u Rumuniji nisu posledica ruskog napada.

– Prvo su se javili iz NATO i rekli da to nisu rukske rakete, a sada se Rumunija odmah javila i rekla da to nije na njihovoj teritoriji. Zdrav razum im govori da ne smeju da se igraju time i da ne smeju da dovedu sebe u situaciju da moraju da aktiviraju član 5. mada svi oni koji pažljivo analiziraju njihove zakone, članove, ustave, povelje… kažu da ne postoji nijedna odredba koja kaže da obavezno u svakom slučaju mora da se aktivira član ovaj ili onaj. Sve dok NATO ne reši da ratuje sa Rusijom, a to očigledno još nije, sve i da je pala neka raketa ili dron, neće biti ništa, svi će se praviti da ništa nisu videli i čekaće ozbiljniju odluku – kaže Ljubinka Milinčić, urednica Sputnjika.

Šta bi mogla da bude ozbiljnija povreda, narušavanje ili provokacija na koju bi NATO reagovao, prokomentarisao je dr Svetislav Lutovac, specijalista za bezbednost i terorizam.

To je igra živaca i mislim da nijedna strana neće ući u taj proces koji bi bio poguban po čovečanstvo. Jer direktan sukob NATO Alijanse i Ruske Federacije bi značio jedan pogibeljni rat s obzirom na potencijale koje imaju i jedna i druga strana. Mislim da se to neće desiti i da su ovo sve igre živaca. Ukrajina pokušava u svojoj nemoći da nešto iscenira da bi motivisala Zapad, odnosno NATO Alijansu da interveniše – smatra Lutovac.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „ Rusija ima dugoročnu projekciju razvoja svog kadra i ne žele da ga istope u borbama“

Kada je u pitanju direktan sukob mnogi analitičari pominju podršku Amerike Poljskoj da uđe u Ukrajinu, ali niko ne pominje NATO pakt u tom kontekstu.

– Mislim da ni ovi incidenti sami nisu dovoljno veliki, da bi se aktivirao taj član 5 i da nijedna strana nije luda da uđe u taj konflikt, koji kao što smo čuli može da se završi katastrofom. Sve te provokacije su sa ukrajinske strane iz tog nekog očaja. Jedina strana kojoj se isplati da NATO uđe direktno je Ukrajina, nikom više. Mislim da obe strane još direktno komuniciraju da tu nema neke opasnosti da može da se desi sukob. Ali Ukrajina će nastaviti sa ovakvim provokacijama da bi privukla ljude na svoju stranu – navodi Vladimir Đukanović, ekonomista.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Ukrajina provokacijama pokušava da uvuče NATO u rat!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter