Izvor:
27.03.2019 u 06:33
0

DVADESETOGODIŠNJICA OD NATO BOMBARDOVANJA: „Ja nisam saglasan, agresija nije bila nužna ili izbor između dva zla“! (VIDEO)

U večerašnjoj Ćirilici gosti su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Jelena Milić, Milovan Jovanović koji razgovaraju o obeležavanju dvadeset godina od NATO agresije u Srbiji.

Obeleženo je dvadeset godina od NATO bombardovanja, sada je tek izašlo u u javnost,mnoge činjenice a svi su se trudili da se to nekako zaboravi. 79 dece je stradalo i sada smo to saznali? Zašto mi nismo potpisali svoje žrtve?

– Da me Jelena ne napadne, ja znam ko ima najveću evidenciju tih godina. Moji najveći protivnici su se tada bavili tim pitanjima, i loše su uradili. Ne smemo otići u drugu krajnost da ne zaboravimo racionalni pristup ovom problemu – rekao je predsednik i dodao –

– Ono što javnost mora da razume je sledeće. Kad Evropa ima zajedničku odbrambenu politiku da li Srbija kao članica EU već sada treba da je uvrsti. Nato ne zanima mediteran, da li mi onda ostajemo vojno neutralni, kako će Evropska unija imati bezbednosnu politiku mi moramo da razmišljamo o tome. Građani Srbije se drže kao taoci straha i neopravdano se pravi da su nehumani.

– 26. marta 1999. je bio pokolj albanskih civila u Suvoj reci, nemoj da zaboravimo to, nije loše da se i Srbi podsete. Nijedan građanin Srbije ne bi rekao da je u redu da se ubiju 40 članova jedne albanske porodice – rekla je Jelena Milić.

– Ja nisam saglasan, agresija nije bila nužna ili izbor između dva zla. Mislim da je bila potpuno pogrešna, zločinačka, mislim da je unazadila region. Kada kaže Gels Totenberg sa kojim imam korektnu saradnju, mi smo to morali da bismo sačuvali ljude koji žive na Kosovu. On je izjavio da to nije bilo protiv naroda. Što ste nam rušili mostove, zašto infrastrukture, zašto ste bombardovali voz u pokretu sa civilima? Mi se nismo oporavili još od toga i nikako ne mogu da prihvatim argument. Licemerni termin „kolateralna šteta“ je neprihvatljiv jer niko ko je izgubio svog to ne možemo da objasnimo. Što se tiče loših stvari koje smo uradili, nikada ih nisam negirao i ne služi nam na ponos. Mi pokazujemo razliku da mi svi smemo o tome da govorimo, a u Prištini se ne sme. Mi procesuiramo zločine, a ne mogu da podnesem preterivanje koji vide Srbe kao zločince posebno kada vam Haradinaj govori o tome, podignete glavu u nebo i pitate se jel moguće? Neko dolazi i ima pravo da drži moralne pridike, zato sam ja najnapadaniji u regionu. Svi kada razgovaraju sa Srbijom misle da smo mi neka zločinačka zemlja, i tek kada to priznamo onda možemo da razgovaramo o drugim srtvarima – dodao je Aleksandar Vučić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter