Izvor:
03.09.2019 u 21:01
0

PENZIONERI, IZAĐITE IZ MONOTONIJE: Obezbedite sebi pristojan život, nema potrebe za luksuzom

U emisiji “Posle ručka” voditeljka Jovana Grgurević ugostila je sjajne goste sa kojima je razgovarala o važnoj društvenoj temi. Kako žive penzioneri u Srbiji i šta se sve može kupiti od jednomesečne penzije?

Današnji gosti bili su : Staka Novković (spikerka), Nena Šantić (profesorka), Eva Ras (glumica) , Jovan Tamburić (vojno lice u penziji)

O tome da li penzioneri mogu pošteno živeti sa svojim primanjima, govorila nam je Stanka Novković, jedna od najboljih spikerki svih vremena. Ona je napomenula da je imati i kućnog ljubimca, u današnje vreme za penzionere luksuz.

– Nikada nisam želela da uzimam pomoć od nekoga iz moje porodice. Nisam dozvoljavala i kada nemam, da tražim. Primam penziju svog muža koji je radio u Sloveniji. Penzija nije velika, ali da je nemam, ne bih mogla normalno da živim. Ja volim život, volim i životinje, kojima trebam obezbediti hranu svakog meseca. U današnje vreme to je luksuz za penzionere.

Pojedini penzioneri sa visokim primanjima sebi mogu obezbediti luksuz, međutim, da li i oni koji imaju minimalna primanja mogu sebi obezbediti makar pristojno letovanje. Stanka nam je rekla da se neće žaliti na svoju penziju, budući da poznaje mnogo teže slučajeve.

– Moje prijateljice mogu sebi obezbediti od penzija iz inostranstva krstarenje, kruzere, svake godine letovanja. Ja nisam na tom nivou. Mogu Bogu da zahvalim što nisam ispod granice materijalnog primanja, niti mogu previse da se žalim. Ne spadam u grupu klasičnih penzionera, ali mogu reći da nisam nikada živela samo od svog rada. Postoje osobe u porodici koje mi mogu pomoći, ali kao što sam rekla, ne želim pomoć, niti da opterećujem bilo koga.

Svaki pensioner treba sebi da obezbedi letovanje, zato što život nakon doba u kome smo radili, iz dana u dan postaje dosadaniji. Stanka smatra da se treba živeti skormno, ali da se obezbedi aktivnost koja bi nas izvukla iz monotonije.

– Živim skormno, kada nemam novca, povučem se kao u mišiju rupu. Ne želim da se žalim, jer znam kako ostali ljudi žive. Ne treba luksuz, već skromno i lepo živeti. Sa novcem koji sam nekada primala mogla sam sebi da obezbedim nešto, naprimer pomenuto letovanje. Volela sam ranije da pravim poklone nekome, ali sada kada se desi da novca nema, ispadam sebična, kao da ne želim nekome da poklonim nešto.

happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter