Izvor: BSC Happy
17.04.2023 u 10:09
0

VOJISLAV ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA HAPPY TV: „Budućnost Balkana je u Velikoj Srbiji, mnogi Albanci su poreklom Srbi!“

Gost najgledanijeg jutra u Srbiji je prof. dr Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke.

On je govorio o srpskom poreklu, srpsko-albanskim odnosima, formiranju ZSO, otporu Evrope prema antiruskom stavu, uticaju Sjedinjenih Američkih Država na Evropu i odnosima Beograda i Moskve.

Šešelj smatra da Kurti igra igru sa Srbima.

Opet je neka igra u pitanju. Koliko god ima političkih opcija u Prištini nijedan ozbiljno ne prighata ZSO. Kakvu  sad igru igra brzo ćemo saznati. On Srbe ne pominje , on pomije pravoslavce – kaže on.

Naš gost smatra da srpski narod neće ispasti naivan i ponovo dati poverenje crnogorskom premijeru.

– Dritan Abazović se pred crnogorske parlamentarne izbore ponovo udvara srpskom biračkom telu, ali smatram da Srbi neće biti naivni – kaže lider radikala i dodaje: „Kurti nema ništa poritv pravoslavaca nego protiv Srba, ali mu je cilj da se sve crkve predaju albanskoj pravoslavnoj crkvi, da to bude kulturno nasleđe Albanaca“.

Šešelj je pojasnio poreklo Albanaca i poništio neke istorijske spekulacije.

– Za Albance se pouzdano zna da su se na Balkan doselili u 11. veku,  da su ih srpski vladari primili, bili su dobri ratnici. Njihov jezik je kavkaskog porekla, u Evropi mu je smo srodan jezik Baska, baskijski. Naučnici su utvrdili da u albanskom jeziku nema nijedan izvorni termin koji se odnosi na more, ni na čamce, ni na ribe. Došli su sa Kavkaza. Otkud Kavkazu more? Njihov jezik je delimično romanizovan – rekao je lider radikala i dodao: „Ko je ustanovio šta je ilirska krv? Srbi nisu na Balkanu zatekli Ilire, nego romanizovane Ilire, zatekli su Vlahe. Ubeđen sam da je oko 60 posto slovenske krvi u nama Srbima, a oko 40 odsto vlaške„.

Šešelj je nedvosmisleno rekao u čemu je budućnost Balkana.

Ja sam duboko ubeđen da je budućnost Balkana u Velikoj Srbiji Mnogi Albanci su poreklom Srbi, cela Drenica je bila srpska. Kad se utvrdi geneteska struktura, vidi se da su nam oni slični. U severnoj Albaniji je dominantan srpski i vlaški deo – smatra on.

Govorio je naš gost i o raspoloženju u Evropi i ruskom prisustvu na Balkanskom poluostrvu.

U jednoj stvario Kurti je u pravu.  Njegova je pogrešna projekcija na današnje vreme – da se Rusi mešaju, da su uticajni, to je njegovo preuranjeno zaključivanje, taj dan će doći, oni prvo moraju da oslobode celu Ukrajinu – rekao je Šešelj.

O situaciji u Evropi lider radikala je rekao da je stanje sve povoljnije po prorusko raspoloženje.

– U Češkoj su velike demonstracije i to proruskog karaktera, ja očekujem i da će Nemci isto tako. Ona (Nemačka) je imala ekonomski procvat, zahvaljujući ruskoj pomoći. Nemci su imali ogorman broj fabrika u Rusiji, žele da se to obnovi – kaže on i dodaje:  „Evropske sile imaju vrlo slabe valde, posebno Francuska i Nemačka. Došao je on (Makron) razočaran iz Pekinga. Kinezi su mnogo inteligentan narod, u proseku mnogo inteligentniji od Evropljana. Ko se na vreme sa njima sprijatelji, imaće prednosti, ko ne, imaće probleme zbog toga“.

O mešanju SAD u evropsku politiku Šešelj kaže kako je trenutna administracija u Vašingtonu nesposobna.

Bajden je izgubio sposobnost ozbiljnog razmišljanja dok Blinken pravi sve više grešaka. SAD potkupljuu one koji su bili prorsuki orijentisani, reč je o medijima, o nekim novinama. Nije slučajno što sam se samo sveo na Hepi televiziju. Problem je što te pare vrte gde burgija neće i mnogi se prodaju – smatra naš gost.

Lider radikala smatra da je cilj Vašingtona da pomrsi odnosne Rusije i Srbije.

SAD pokušava da destabilizuje Srbe. Žele da nam pokvare odnose sa Rusijom – zaključuje Šešelj.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter