Izvor: Kosovo online
28.11.2023 u 13:57
0

SJAJNE VESTI: Akademcima u Severnoj Mitrovici dodeljene prve studentske kartice

Na Fakultetu tehničkih nauka u Severnoj Mitrovici direktor regionalnog centra Kosovske Mitrovice Banke Poštanska štedionica Igor Radić svečano je uručio prve studentske kartice koje će akademcima Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici omogućiti razne pogodnosti kroz školovanje.

Prijave za studentske kartice počele su 13. novembra, a do sada se za njih prijavilo više od 60.000 studenata.

Radić je rekao da mu je danas velika čast i zadovoljstvo da uruči prve studentske kartice na teritoriji Kosova.

„Želimo im dobrodošlicu u Banci Poštanska štedionica. U Srbiji imamo 240.000 studenata koji će dobiti istu karticu, gde je besplatno održavanje digitalnog i mobilnog bankarstva. Ove kartice su već aktivne, a u znak dobrodošlice, Banka Poštanska štedionica je na svaki račun uplatila 1.000 dinara. Ova banka je državna sa jasno artikulisanim državnim interesima“, poručio je Radić.

Nemanja Biševac sa Univerziteta u Prištini je takođe izrazio zadovoljstvo što je ispred ove ustanove prisustvovao uručivanju prvih studentskih kartica.

„Zaista jedna velika stvar koju je država uradila za sve studente, u celoj Srbiji, ali velika i za Kosovsku Mitrovicu i sva mesta koja imaju visokoškolske ustanove. Kao studentski grad, nama je bitno da se naši studenti osećaju prijatno. Neki će reći da ovi popusti nisu veliki, ali ovo je samo početak jednog velikog projekta. Mi živimo u specifičnim okolnostima, a one zahtevaju specifična rešenja. Kao Univerzitet sa studentskim organizacijama sa predsednikom Privremenog organa Kosovske Mitrovice Ivanom Zaparožcem i svim privrednicima ćemo u narednom periodu raditi na obezbeđivanju sve većeg broja popusta za naše studente“, istakao je on.

Student Mihajlo Stoisavljević, kome je uručena prva studentska kartica, podsetio je na pogodnosti koje će uživati ubuduće zahvaljujući upravo ovom projektu.

„Velika mi je čast što sam među prvim studentima primio ovu karticu, pogotovo što ova kartica znači svim studentima, jer je njome obuhvaćen širok spektar popusta među kojima je javni prevoz, neko kulturno umitničko dobro kao što je bioskop, takođe i apoteke. Mislim da je time obuhvaćeno sve što je nama studentima najpotrebnije“, rekao je Stoisavljević.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter