Izvor: Kurir.rs
05.12.2023 u 11:46
0

„PRE 7 MESECI JE PRONAĐENO ORUŽJE U KUĆI PALEVSKOG“: Iz Makedonije stigle stravične informacije o Vanjinom ubici

Najuticajnija opoziciona VMRO-DPMNE izdala je saopštenje povodom slučaja stravično ubijene maloletne Vanje Gorčevske.

Oni u saopštenju ističu da se SDS hvali rešavanjem slučaja sa dvoje ubijenih, dok je glavni počinilac u bekstvu.

– SDS je dotaknuo dno. Hvale se tragičnim slučajem čiji je epilog dvoje ubijenih, a glavni osumnjičeni egzekutor je u bekstvu. Upravo su institucije kojima upravlja SDS te koje imaju najveću odgovornost što su dozvolile da se u Makedoniji proširi toksična atmosfera, čija je posljedica dvostruko ubistvo. Palevskom su godinama dozvoljavali da preti, širi govor mržnje, poziva na nasilje u etru kroz svoje podkastove i gostovanja na „Infomaksu“ i na to nije bilo reakcije. Ovakvo njegovo ponašanje tolerisale su policijske i političke strukture SDS-a i tako je podstican da izađe na ulicu samo iz uskih i sitnopartijskih motiva – navodi se u saopštenju.

Potom su se osvrnuli i na slučaj kada je pronađeno oružje u kući ubice, kao i na mogućnost da je ovakav stravičan zločin mogao biti sprečen.

– Stvorena je mreža reketaša i nasilnika koji su imali osećaj neprikosnovenosti. Uostalom, da je Ministarstvo unutrašnjih poslova reagovalo promptno i na odgovarajući način kada je pre 7 meseci pronađeno oružje u kući Palevskog, možda se ova tragedija ne bi dogodila. Osim toga, iz MUP-a Spasovskog ne odgovaraju kako je došlo do toga da je vozilo ubijenog Velešana korišćeno za izvršenje drugog krivičnog dela i kako je to vozilo prošlo ulicama Skoplja? Iz MUP-a ne daju odgovor zašto 5 dana nije preduzeto ništa povodom informacija da je Palevski mogući izvršilac ubistva male Vanje? – ističu oni.

U njihovom saopštenju su istakli i svoju sumnju da MUP i Tužilaštvo nisu na vreme preduzeli sve korake.

– Konfuzna konferencija za novinare MUP-a i Tužilaštva izaziva sumnju da institucije nisu na vreme preduzele sve korake. Da je bilo odgovora na vreme, možda ne bi bilo dvostrukog ubistva, ili možda glavni osumnjičeni ne bi bio u bekstvu. SDS treba da se stidi, umesto da se hvali ovakvim delovanjem institucija – zaključuje se u saopštenju VMRO-DPMNE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter