Izvor:
13.12.2023 u 10:48
0

POSETA JEDNOG OD NAJMOĆNIJIH NA PLANETI: U BG stiže Haldun Al Mubarak, nosilac svih najvažnijih funkcija u arapskom svetu, RAZGOVARA SA PREDSEDNIKOM VUČIĆEM

Čovek koji je nosilac svih najvažnijih funkcija u arapskom svetu Haldun Al Mubarak stiže u posetu Beogradu, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Haldun Al Mubarak, koji inače jako retko, zbog obaveza, putuje sa MC timom, ali njegov današnji dolazak, naročito u svetlu rata u Gazi, pokazuje značaj odnosa Emirata i Srbije, ali i važnost Beograda, kao i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

DAČIĆ NE SUMNJA U SEBE: U interesu Srbije je da ja budem premijer

On će, zajedno sa predsednikom Srbije gedati utakmicu Crvene zvezde i Mančester sitija i pored toga što će svako navijati za svoj tim, ali dolazi i kao specijalni izaslanik šeika Muhameda bin Zajeda Al Nahjana, predsednika emirata i najmoćnijeg čoveka na svetu. Al Mubarak ima mandat predsedavajućeg Uprave za izvršne poslove, specijalizovane vladine agencije koja vrši savetovanje u oblasti strateške politike za Nјegovo Visočanstvo šeika Mohameda bin Zajeda Al Nahjana, predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

On je i specijalni izaslanik predsednika za Kinu, a nadležan je i za nekoliko drugih zemalja u ime UAE. Član je Izvršnog veća Abu Dabija, što je funkcija koju obavlјa od 2006. godine, kao i član Vrhovnog saveta Abu Dabija za finansijska i ekonomska pitanja. Takođe je član Saveta za istraživanje napredne tehnologije Abu Dabija, suosnivač poslovnog saveta SAD-UAE i Strateškog dijaloga UAE-Francuska, a kopredsedava i Zajedničkim forumom Abu Dabi-Singapur,.

Pored obaveza u vladi, Haldun je generalni direktor i izvršni direktor grupe Mubadala, inovativne kompanije trenutne vrednosti od 276 milijardi dolara sa imovinom u više od 50 zemalјa i šest međunarodnih kancelarija. Kompanijom upravlja od njenog osnivanja 2002. godine i, kroz organski rast, akvizicije i spajanja, nadgledao je kontinuirano generisanje održivih finansijskih prihoda za akcionara Mubadale, Vladu Abu Dabija.

Haldun takođe predsedava odborima nekoliko značajnih kompanija, uklјučujući Abu Dabi Commercial Bank, Emirates Global Aluminium i Emirates Nuclear Energy Corporation. Član je Upravnog odbora Nacionalne naftne kompanije Abu Dabija (ADNOC) i G42, globalne kompanije za veštačku inteligenciju sa sedištem u Abu Dabiju. Bio je jedan od ključnih aktera u osnivanju Univerziteta Nјujork u Abu Dabiju i član je Odbora poverenika tog Univerziteta.

Od 2008. godine je predsednik Fudbalskog kluba Manchester City, najuspešnijeg kluba Premijer lige u poslednjoj deceniji, koji je trenutno najbolјe rangirani fudbalski klub na globalnom nivou po prihodima i cenjen je kao vodeći svetski fudbalski brend. Haldun je takođe predsednik City Football Group osnovane 2013. godine, koja uključuje Manchester City, New York City i Melbourne City. Grupa sada ima 13 klubova u okviru svoje globalne mreže, a vrednost joj je procenjena na više od 6 milijardi američkih dolara. Haldun je karijeru započeo u ADNOC-u, nakon čega je imao nekoliko rukovodećih pozicija u Tawazun Economic Council (ranije poznat kao UAE Offsets Group) pre nego što je preuzeo svoje sadašnje dužnosti. Diplomirao je ekonomiju i finansije na Univerzitetu Tufts u Bostonu, SAD.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter