Izvor: Happy BSC Portal/Telegraf.rs
13.12.2023 u 21:58
0

GVARDIOLA OTIŠAO SA KONFERENCIJE: Jedno pitanje ga izbacilo iz takta

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Mančester sitija (2:3) u 6. kolu grupne faze Lige šampiona, a crveno-beli prikazali su sasvim dobru igru na stadionu "Rajko Mitić".

Na konferenciji za medije, Pep Gvardiola se uglavnom fokusirao na svoje igrače, posebno na Hamiltona koji je dao prvi gol, a koji je imao sliku sa njim kao dodavač lopti.

– Kakva utakmica, srećan sam zbog njega, trenira sa nama, ima veština jedan na jedan, odličan gol je dao. Daje odlična dodavanja, pasove, poslednjih godina je napredovao, koliko igrača smo prodali i u Premijer ligi i svim takmičenjima. Bio je vrlo stabilan posle toga, jako sam zadovoljan zbog njegovog debija.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Mladi igrači su iskoristili priliku na ovom meču.

– Pa dobro, priliku dobiti na ovom nivou. To se ne čeka. Na kraju je bilo „gusto“. Nije baš u potpunosti se kontrolisala igra, ali komplimenti za našu akademiju. Bilo je jako puno igrača, koji sada igraju Premijer ligu ili Čempionšip. Ja dobijam od ljudi sa akademije dobre igrače, skauti dobro rade i to je postala realnost. Dao je sjajan gol, prvoklasan. Što se tiče učinka, mogu da kažem da su stariji igrači pomogli mlađima da pobede. Pomoglo nam je to protiv Lutona, sada i ovde.

Imao je lepe reči i o Kalvinu Filipsu, koji je dao gol sa penala.

– On je odličan strelac kada je reč o penalima. Kalvin je odličan. Samopouzdanja ima. Dobro je igrao ceo meč na terenu, bio je agresivan. Nije bilo lako, ni ugodno igrati.

Ali ne zna šta će biti sa njim na zimu tokom prelaznog roka.

– Ne znam šta će biti. Ne, ne znam. Sada je ovde. Dobro je Kalvin igrao. Nadam se da će nam pomoći u budućnosti i u Ligi šampiona. Srećan je sigurno što je igrao. Baš je bio presrećan.

Dodaje da napreduje na svakom treningu, kao i ceo ovaj tim.

ZAMALO DA ZAIGRA NA MARAKANI: Trener Sitija mogao da obuče dres crveno belih

– On ima negde 18 godina tek. Prošlog meseca je radio. Neverovatno kako napreduje. Ima sposobnosti neverovatne, može da igra na raznim mestima u sredini, odličan je u odbrani. Možda se to i ne vidi, ali stvarno je dobar i prelazi iz odbrane u napadu, iz napada u odbranu. I Mateus je takođe dobar, tipičan igrač kojeg nismo do sada imali. Jako je važan za nas. Imali smo povređene i važno je za nas.

Ne seća se Gvardiola da je imao ponudu Zvezde.

– Ne sećam se, ne sećam se da sam imao ponudu da dođem ovde da igram.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter