Izvor: globalfirepower.com HAPPYBSC
12.08.2023 u 18:59
0

SPISAK NAJJAČIH VOJSKI NA SVETU: Bolje smo rangirani od svih u regionu

Ovaj voni portal svake godine objavljuje izveštaj o snazi zemalja na osnovu naoružanja koje poseduje. Trenutno ugledni portal koji se bavi naoružanjem u svojoj analizi razmatra i rangira 145 zemalja

Svaka zemlja se ocenjuje na osnovu mnoštva faktora koji se odnose na produženu ofanzivnu ili odbrambenu vojnu kampanju. Kategorije se ponderišu i obrađuju kroz našu internu formulu da bi se proizvela ocena ‘PvrIndk’ koja se koristi za sastavljanje finalizovane GFP liste. POrtal se bavi jedinstvenom listom koja dozvoljava i manjim zemljama sa naprednim tehnologijama da učesvuju u rangiranju.

HARADINAJ NIKAD OŠTRIJI: Ne verujte prevarantu Aljbinu Kurtiju!

Srbija je rangirana na 58 mestu  i kako navode Nacija ima PvrIndk* rezultat od 0,9571 (skor od 0,0000 se smatra „savršenim“)., prema ovoj listi zanimljivo  je da smo bolje rangirani od suseda, od Hrvatske koja je članica Nato-a bolji smo za čak 10 pozicija.

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/bs

Prema portalu i njihovoj analizi   Bosna i Hercegovina  nalazi na 133. poziciji, Hrvatska na 69, Crna Gora na 128. mestu, a Kosovo, koje je takođe na spisku, je na 134. mestu. Prema istom izveštaju čak je Slovenija lošije rangirana od Srbije i našla se na poziciji 86.

pixabay.com

Na listi i dalje prednjače SAD i Rusija kao najmoćnije sile. Tako da se   u prvih deset zemalja nalaze se, prema redosledu, od najmoćnije – SAD, Rusija, Kina, Indija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Južna Koreja, Pakistan, Japan, Francuska i Italija.

Portal  je saopštio da su SAD zauzele prvo mesto jer „pokazuju najbolje brojke u ključnim materijalnim, finansijskim i resursnim kategorijama“.

Sjedinjene Američke Države, kojima je dodeljena ocena PowerIndexa od 0,0712, vode svet tehnološki, ističe se u izveštaju, i napredne su u ključnim medicinskim, vazduhoplovnim i telekomunikacijskim sektorima, istovremeno zadržavajući prednost u nekoliko glavnih industrijskih tržišta, „što omogućuje određeni nivo samoodrživosti“.

pixabay

Sa 92 razarača, 11 nosača aviona, 13.300 aviona i 983 borbena helikoptera, prema podacima iz aprila 2023. godine, ta zemlja se rangirala prva u mnogim područjima, uključujući veličinu svoje flote aviona, broja ratnih brodova i snage svoje transportne flote. Takođe, SAD ima znatno najveći odbrambeni budžet od 761,7 milijardi dolara, što je skoro trostruko više od Kine, koja je na drugom mestu sa budžetom za odbranu od 230 milijardi dolara, piše r za vojsku SAD, koja je ocenjena kao najmoćnija na svetu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter