Izvor: TELEGRAF.RS
15.08.2023 u 14:22
0

ZBOG NJE JE PLAKALA CELA SRBIJA: Devojčica koju je otac držao zatvorenu u Mirijevu kreće u školu

Devojčica iz Mirijeva se zdravstveno oporavila, napreduje prema očekivanjima stručnih lica koja prate njen razvoj, a u hraniteljskoj porodici, koja se ovim humanim poslom bavi od 2004. godine.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić posetila je danas maloletnu L.P. i njenu hraniteljsku porodicu, u koju je devojčica smeštena polovinom juna, nakon oporavka u zdravstvenoj instituciji, a posle teškog zanemarivanja od strane svojih roditelja.

Devojčica iz Mirijeva se zdravstveno oporavila, napreduje prema očekivanjima stručnih lica koja prate njen razvoj, a u hraniteljskoj porodici, koja se ovim humanim poslom bavi od 2004. godine, obezbeđeni su joj svi uslovi za dalje odrastanje. Devojčica se sprema za polazak u školu, a na testovima za upis pokazala je izuzetne rezultate.

USKORO VEĆE PLATE: Prosvetne radnike očekuje POVIŠICA, evo ko je sve na spisku

Ministarka Kisić je devojčici L.P. poželela srećan polazak u školu, sa željom da tamo stekne puno novih prijatelja i uživa u druženju i učenju.

– Puno mi je srce što se devojčica oporavila i što će uskoro da sedi u klupi sa svojim drugarima, da se druži, igra, uči i ima bezbrižno detinjstvo, kao što treba da ima svako dete. To je najvažnija pobeda“, rekla je Kisić i zahvalila hraniteljima koji su devojčici pružili ljubav, pažnju, sigurnost i toplinu doma, što je dodatno pomoglo da se ona brzo oporavi od teških momenata kroz koje je nažalost prošla – rekla je ministarka.

Ministarka Kisić je ukazala na veliki značaj hraniteljskih porodica za decu bez roditeljskog staranja.

– Hvala svim hraniteljskim porodicama koje pružaju ljubav ovoj deci, koja im je preko potrebna da bi nastavili svoj život i bila srećna. Osećaj porodičnog okruženja je zaista od velikog značaja za njihov dalji razvoj. Ta podrška i sigurnost ovoj deci znači sve u veoma teškim momentima kroz koje prolaze – navela je Kisić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter