Izvor: TANJUG
15.08.2023 u 16:30
0

DEVOJČICA IZ MIRIJEVA SE OPORAVLJA KOD HRANITELJA: Obišla je i ministarka Darija Kisić

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je danas maloletnu L.P. i njenu hraniteljsku porodicu, u koju je devojčica smeštena polovinom juna, nakon oporavka u zdravstvenoj instituciji, a posle teškog zanemarivanja od strane svojih roditelja u Mirijevu.

-Devojčica iz Mirijeva se zdravstveno oporavila, napreduje prema očekivanjima stručnih lica koja prate njen razvoj, a u hraniteljskoj porodici, koja se ovim humanim poslom bavi od 2004. godine, obezbeđeni su joj svi uslovi za dalje odrastanje. Devojčica se sprema za polazak u školu, a na testovima za upis pokazala je izuzetne rezultate-, navodi se u saopštenju Ministrarstva za brigu o porodici i demografiju.

Kisić je devojčici poželela srećan polazak u školu, sa željom da tamo stekne puno novih prijatelja i uživa u druženju i učenju.

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJU/ DEJAN UROŠEVIÆ/bs

-Puno mi je srce što se devojčica oporavila i što će uskoro da sedi u klupi sa svojim drugarima, da se druži, igra, uči i ima bezbrižno detinjstvo, kao što treba da ima svako dete. To je najvažnija pobeda-, rekla je ministarka.

Kisić je zahvalila hraniteljima koji su devojčici pružili ljubav, pažnju, sigurnost i toplinu doma, što je dodatno pomoglo da se ona brzo oporavi od teških momenata kroz koje je nažalost prošla.

Ona  je ukazala na veliki značaj hraniteljskih porodica za decu bez roditeljskog staranja.

FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJU/ DEJAN UROŠEVIÆ/bs

-Hvala svim hraniteljskim porodicama koje pružaju ljubav ovoj deci, koja im je preko potrebna da bi nastavili svoj život i bila srećna. Osećaj porodičnog okruženja je zaista od velikog značaja za njihov dalji razvoj. Ta podrška i sigurnost ovoj deci znači sve u veoma teškim momentima kroz koje prolaze“, dodala je Darija Kisić.

Podsećamo devojčica L.P. (8) pronađena je u stanu na Zvezdari 24. marta kada je Beograđanka I. L. prijavila u policijskoj stanici Palilula da ju je muž U. P. brutalno tukao, kao i da već duže vreme drži ćerku kao roba zatočenu u kupatilu stana. Devojčica je nakon toga smeštena u Dom za nezbrinutu decu, odakle je prebačena na Dečiju kliniku na dalje preglede, jer je bila nuhranjena i zlostavljana, a 19. juna je smeštena u hraniteljsku porodicu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter