Izvor: BSC Happy
29.01.2024 u 10:41
0

MINISTARKA KISIĆ ZA HAPPY TV: „Od danas kreće prijave za jednokratnu novčanu pomoć u vrednosti od 25.000 dinara i vaučere od 35.000 i 50.000 dinara“

Gost današnje emisije "Dobro jutro Srbijo" na Happy televiziji bila je ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić.

Gost emisije „Dobro jutro Srbijo“ na Happy televiziji bila je ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić.

Ministarka Kisić je ovog jutra govorila o svim važnim pitanjima za Srbiju, između ostalog i o tome na koji način će država pomoći najugroženijima, obolelima od retkih bolesti.

Oboleli od retkih bolesti od danas mogu da se prijave za jednokratne novčane pomoći u vrednosti od 25.000 dinara, kao i vaučere od 35.000 i 50.000 dinara. Porodicama sa decom i ostalima koji su oboleli od retkih bolesti predviđena je jednokratna novčana pomoć, vaučeri za kupovinu lekova i medicinskih sredstava, ali i vaučeri za oporavak u rehabilitacionim centrima.

MINISTARKA DARIJA U VELIKOM GRADIŠTU: Kisić u poseti Školi roditeljstva

Ministarka Darija Kisić napominje da je ova pomoć pokrenuta na direktnu inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– U okviru ministarstva za brigu o porodici i demografiju postoji organizaciona jedinica čiji je cilj pružanje svih aktivnosti koje imaju za cilj povećanje kvaliteta života porodica koje imaju člana obolelog od retkih bolesti. Znamo da je nikada veća podrška države kada je u pitanju terapija, dostupnost lekova, ali smo  Videli smo da osim lekova, poteban je čitav niz različite podrške, od momenta saznavanja dijagnoze, do moenta ostvarivanja svioh potrebnih prava iz obladti couijlane i zdravserene zaštite. Mi smo sada tu, i zajedno se trudimo da pomgonemo svakoj pojedinačnoj porodici, rekla je ministarka, pa dodala:

– Ove mere koje smo sada najavili su na direktnu inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, omogućeno je da porodice koje imaju člana ili nažalost članove oblele od retkih bolesti da dobiju jednokratnu finansijsku pomoć u vrednosti od 25 hiljada dinara, vaučere za suplimente u apotekama u vrednosti od 35 hiljada dinara i 50 hiljada dinara za rehabilitaciju. Od danas je na sajtu ministarstva za porodicu i demografiju dostupan obrazac prijave i nakon potrebne procedure moći će da ostvare ova prava i nadam se da će najveći broj ovih porodica da iskorsti ta prava.

Ministarka Kisić naglašava da je cilj ministarstva povećanje kvaliteta života, i na tome kako kaže,  radim i nastaviće u tom smeru kako bi pružili apsolutnu podršku onima kojima je pomoć najpotrebnija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter