Izvor: BSC HAPPY/BLIC
27.01.2024 u 17:04
1

STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE! Evo kako da se prijavite

Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju, istakla je da je trenutna pronatalitetna politika izuzetno snažna, kao i posvećenost brizi o porodici.

Ministarka je dodala da će od ponedeljka biti dostupan obrazac i uputstva na zvaničnom sajtu Ministarstva, pružajući detaljne smernice o tome kako osobe koje boluju od retkih bolesti mogu podneti zahtev i ostvariti pravo na finansijsku podršku.

On je istakla da na sajtu Ministarstva postoji obrazac pomoću kojeg se vrši prijava.

– Na portalu će biti obrazac i uputstva na koji način će se aplicirati za vrstu finansijske podrške i evo već u narednim danima nadamo se da će ovakva vrsta podrške da se realizuje u najvećem broju slučajeva – rekla je Kisićeva.

Navela je da Ministarstvo ima i organizacionu jedinicu čiji je rad usmeren ka poboljšanju kvaliteta članova porodice sa retkim bolestima.

OGLASIO SE PIO FOND: Evo kada penzionerima stiže povišica

– Uz direktnu podršku predsednika Aleksandra Vučića, država će pružiti podršku tim ljudima tako što će porodice imati pravo na finansijsku podršku od 25.000 dinara, dobiće i vaučere od 35.000 dinara za apoteke za suplemente, kao i vaučere za rehabilitaciju od 50.000 dinara – poručila je ona i dodala da je ta podrška porodicama od velikog značaja.

Predsednik Srbije je poručio da će Srbija imati sve potrebne lekove, kao i da će lično da se bori kako bi pomogao svim ljudima koji boluju od retkih bolesti.

Draga deco, poštovani roditelji i predstavnici udruženja, hvala vam na prilici da razgovaramo i sagledamo sve probleme i muke sa kojima se suočavate. Gledaćemo da pomognemo što je moguće više i našoj deci i svim ljudima koji boluju od retkih bolesti. Srbija će imati sve potrebne lekove, a lično ću da se založim i borim da naša deca i bolesni dobiju što je moguće više i da pokažemo najveću mogući brigu o ljudima – izjavio je Aleksandar Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE! Evo kako da se prijavite”

  1. aha ,znači samo ako on podrzi ne samo da to ima smisao nego ima i love. Narod izdvaja a on daje. Naravno da je iva zemlja mrtva i ugasena bolj reci ugusena. Bila jednom jedna Srbija a onda je on ugasio.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter