Izvor: tanjug
07.08.2020 u 12:28
0

GAK SAOPŠTIO: Nijedan vrtić u Beogradu nije zatvoren zbog zaraze korona virusom!

Bezbednost dece u vrtićima je na visokom nivou, sprovode se sve mere, a zaposleni su pokazali profesionalnost i nijedan vrtić nije zatvoren zbog zaraze, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Naravno da je bilo zaraženih, ali se svaki put postupalo po preporukama, nijedan slučaj nije izmakao kontroli, sve se odmah prijavljivalo i odmah se reagovalo – rekao je Gak, a saopštila Gradska uprava.

Gak je dodao da je od početka epidemije u vrtiće dolazilo do 30 odsto dece, dok sada u beogradskim vrtićima boravi oko 9.500 mališana dnevno, što je oko 16 odsto od ukupnog broja upisane dece.

SVE O SPORTU

ĐOKOVIĆEVE REČI ODZVANJAJU AMERIKOM: Moćni Nole pkazao Amerima šta mogu da očekuju

ŠEF STRUČNOG ŠTABA PARTIZANA PRAVI PROMENE VELIKIH RAZMERA : Navijači crno-belih iznenađenji

HABIBOV ROĐAK JE PRAVO BORILAČKO IZNENAĐENJE: Verujte, bolji je od njega!

– Beograd ima potpunu kontrolu nad svim vrtićima u gradu – rekao je Gak.

On je naveo da u septembru u vrtiće kreće još 15.000 novoupisane dece na konkursu.

Gak je istakao i da nakon velikog izazova, 11. maja kada su vrtići otvoreni nakon dvomesečne pauze zbog epidemije, sledi još jedan sličan – povaratak oko 200.000 dece u beogradske škole u septembru.

– Štab za vanredne situacije Grada Beograda svakog dana zaseda. Pratimo situaciju, čekamo instrukcije Kriznog štaba, Ministarsta i Vlade Srbije, a Grad će svaku meru sprovesti – rekao je Gak.

U septembru u beogradske škole kreće i 16.390 prvaka.

– Škole su spremne, iskoristili smo letnje mesece za pripreme, očekujemo i nada

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter