Izvor: telegraf
15.09.2020 u 17:36
0

KORONA U VRTIĆIMA: Obolelo četvoro mališana, dve vaspitačice

Korona virus je potvrđen kod dve vaspitačice, troje dece je izolovano, a zaraza ima jedan mališan.

Ovo je raport iz Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda, posle jutrošnje informacije epidemiologa Predraga Kona o prenošenju virusa korona između dece u jednoj osnovnoj školi na Novom Beogradu, kao i da je u pet vrtića potvrđeno šest pozitivnih slučajeva, da je zaraženo četvoro dece i dve vaspitačice.

– U beogradskim vrtićima od početka septembra potvrđeno je prisustvo korona virusa kod dva vaspitača u vrtiću u Borči, dok nije prijavljeno zaražavanje dece koja borave u kolektivu – navedeno je iz Sekretarijata.

Predškolskoj ustanovi u Zemunu prijavljeno je zaražavanje jednog deteta na letovanju, ali ono se nije vraćalo u kolektiv nakon odmora, tako da nije bilo u kontaktu sa grupom i vaspitačima. Osim toga, još dvoje dece iz iste ustanove je u izolaciji zbog kontakta nekoga iz porodice sa zaraženima.

– Za sada sve protiče bez problema, opreznost je na najvišem nivou, nije bilo nikakvih relaksacija mera i tako će ostati i dalje dok god je virus prisutan u Srbiji – stoji u odgovoru Sekretarijata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter