Izvor: Tanjug
13.10.2021 u 11:54
0

Na Zvezdari počela akcija uklanjanja grafita

Na opštini Zvezdara danas je počela akcija uklanjanja grafita sa fasada zgrada koja se sprovodi u saradnji JKP „Gradska čistoća“ i te opštine.

Akcija je počela u maju i do sada je sprovedena u šest gradskih opština, a prema rečima direktora JKP „Gradska čistoća“ Marka Popadića, grafiti su uklonjeni sa 13.000 kvadrata fasada zgrada.

PROČITAJTE JOŠ:  KOLAPS KOD DOMA OMLADINE: Pokvario se autobus na raskrsnici – Preusmeren gradski prevoz

Popadić kaže da je u Bulevaru kralja Aleksandra, gde je danas počela akcija uklanjanja grafita, planirano njihovo uklanjanje sa više od 2.500 kvadrata fasada zgrada.

-Naši radnici prvo na grafite nanose hemijsko sredstvo, onda ga utrljavaju i kasnije ispiraju. Sve zavisi od starosti grafita, ako je star, proces se ponavlja još nekoliko puta- rekao je Popadić. 

Dodao je da se nakon toga nanosi zaštitni sloj kako grafiti ne bi mogli da se ispisuju na istom mestu.

Istakao je da postoje javne površine na kojima je dozvoljeno pisanje i crtanje grafita, kao i da građani treba da budu upoznati sa mestima na kojima to mogu da čine, kako se ne bi ispisivali na fasadama zgrada i kuća.

PROČITAJTE JOŠ:  NOĆ U BEOGRADU: Hitna pomoć imala 130 intervencija

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić navodi da će se ova akcija narednih dana sprovoditi u Bulevaru kralja Aleksandra, na Konjarniku i Mirijevu, kao i da je opština dostavila spisak JKP „Gradska čistoća“ sa nekoliko lokacija na kojima je planirano sprovođenje akcije uklanjanja grafita.

-Apelujem na sve da volimo i čuvamo naše opštine i Grad kako bi bili još lepši nego što su sada-rekao je Jeremić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter