Izvor: Kurir.rs
05.01.2024 u 12:18
0

TEMPERATURE SUTRA IZNAD PROSEKA: Objavljena najtačnija prognoza za Badnji dan

U Srbiji je osvanulo vedro jutro, u dolinama i kotlinama sa maglom. Natprosečno toplo vreme nastaviće se i danas.

VREMENSKA PROGNOZA: Danas sunčano i veoma toplo

Petak i subota doneće Srbiji temperature nalik prolećnim. Danas se očekuje sunčano, uz umereno naoblačenje posle podne, ali će ostati suvo, piše Telegraf.

Maksimalna temperatura biće od 10 do 16°C, u Beogradu do 15°C.

I dok je naše područje pod uticajem veoma tople vazdušne mase sa Mediuterana, polarni udar sa severa i istoka Evrope premešta se prema centralnim predelima kontinenta, uz drastično zahlađenje. Temperature u Skandinaviji padaju i ispod -40°C, a ledeno je i širom Rusije uz temperature ispod -35°C.

Za vikend će Srbija biti pod uticajem veoma snažnog ciklona sa Jadrana.

Prvi dan vikenda doneće Srbiji i dalje veoma toplo vreme, jer će se Srbija nalaziti u prednjem sektoru ciklona, pa se očekuju veoma izražena južna strujanja, Ipak, ciklon će doneti Srbiji i potpuno oblačno vreme. U većem delu Srbije ostaće suvo, a slaba kiša očekuje se u Bačkoj i na jugu i jugozapadu Srbije.

Jutarnja temperatura biće od 2°C na jugu do 10°C na severu Srbije, a maksimalna dnevna od 11 do 17°C, u Negotinskoj Krajini do 8°C.

Inače, u subotu će u Srbiji duvati umeren do jak jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima.

Najjači udari košave očekuju se u Pomoravlju, Podunavlju i na jugu Banata, na području Vršca i od 90 km/h.

Košava će imati fenski efekat i biće toplog karaktera.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za ovaj najhladniji deo godine od 0 do 5°C, vidimo da će one danas i sutra biti više za 10 do 15 stepeni od napomenutog proseka.

Drugi dan vikenda doneće Srbiji kišu i zahlađenje, planinama i sneg. Očekuje se skretanje vetra na jak severni, a tokom večeri i noći kiša će preći u sneg i u nižim predelima severne i zapadne Srbije, uz formiranje snežnog pokrivača.

Sve ovo biće uvodu u LEDENI TALAS koji se očekuje od ponedeljka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter