Izvor: Tanjug
02.01.2020 u 10:31
0

ODZVONILO JE: Velike promene za Beograđane!

U Beogradu od danas počinje da se primenjuje Odluka o uslovima korišćenja kesa u prodavnicama, prema kojoj se plastične kese mogu koristiti isključivo ukoliko su razgradive.

Naime, trgovci su dužni da na kasi u svim maloprodajnim objektima, kao i u uslužnim i drugim delatnostima na teritoriji Beograda, stave potrošačima na raspolaganje razgradive plastične kese za višekratnu upotrebu (debljine preko 50 mikrona), papirne kese i torbe za višekratnu upotrebu, koje su pogodne za reciklažu, kao zamena za lagane plastične kese (debljine od 15-50 mikrona).

Kontrolu upotrebe plastičnih kesa vršiće mesno nadležne Opštinske komunalne inspekcije koje su ovlašćene da, ukoliko utvrde nepravilnosti u primeni ove odluke, pravnom licu i odgovornom licu u pravnom licu, kao i preduzetniku izdaju prekršajni nalog.

Kontrola korišćenja plastičnih kesa vršiće se i po službenoj dužnosti kao i po prijavama sugrađana, nadležnom organu lokalne samouprave.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter