Izvor:
19.12.2019 u 13:01
0

PROMOCIJA NEMATERIJALNOG KULTURNOG NASLEĐA U KONAKU KNEGINJE LJUBICE Običaj srpske slave uvršten u nedeljni program muzeja


Muzej grada Beograda promovisao je sinoć je u Konaku kneginje Ljubice nematerijalno kulturno nasleđe, povodom obeležavanja slave doma porodice Obrenović i uspešne godine.

Zamenica predsednika Skupštine Grada Beograda Andrea Radulović izjavila je tom prilikom da je jako važno da negujemo prave kulturne vrednosti, jer one predstavljaju stub svakog društva.

– Muzej grada Beograda je ustanova od izuzetnog značaja za našu prestonicu i mesto na kojem se oplemenjuje i čuva prava kultura jednog grada. S ponosom mogu da kažem da muzej vrlo uspešno promoviše nematerijalno kulturno nasleđe, koje ostaje našim budućim pokolenjima i koje je kroz vreme potrebno negovati i prenositi putem pravih kulturnih vrednosti, rekla je Radulovićeva.

Direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković istakla je da je 2019. godina za muzej bila vrlo uspešna.

– Ova godina ostaće upamćena po odličnim i izuzetno posećenim izložbama, uspešnim međunarodnim konferencijama i mnogim drugim aktivnostima od značaja za kulturu naše prestonice. Trudićemo se da u novoj 2020. godini ponudimo još bogatiji i bolji program i da pre svega nastavimo s očuvanjem pravih vrednosti, navela je Medaković.

Muzej grada Beograda je prva ustanova koja je srpsku slavu stavila u nedeljni program, otvarajući vrata ove institucije za građane Beograda i mnogobrojne turiste, ističe se u saopštenju Gradske uprave.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter