Izvor: HAPPY BSC
22.12.2022 u 14:20
0

SUSRET GRADONAČELNIKA BEOGRADA I SKOPLJA: Deset godina od potpisivanja dokumenta o bratimljenju dva grada

Gradonačelnik Aleksandar Šapić primio je danas u Starom dvoru delegaciju glavnog grada Severne Makedonije predvođenu gradonačelnicom Skoplja Danielom Arsovskom povodom deset godina od potpisivanja dokumenta o bratimljenju Grada Beograda i Grada Skoplja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Šapić je delegaciji Grada Skoplja poželeo dobrodošlicu u srpsku prestonicu i dodao da Beograd konkretnim projektima želi da pruži dodatni podstrek dobrim odnosima dva bratska grada.

– Nacionalne politike Srbije i Severne Makedonije tokom poslednjih godina značajno su približene inicijativom „Otvoreni Balkan”. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je često u Skoplju, kao što su i visoke delegacije Makedonije često u našem gradu. Odnosi dva naroda su takođe na veoma visokom nivou i poznato je da jednina druge gledamo kao na bratski narod. Dobri odnosi gradova otvaraju mogućnost saradnje u svim oblastima, a svakako da se na taj način dolazi i do određenih pogodnosti, odnosno preuzimanja dobrih stvari iz iskustava lokalne samouprave. Trudićemo se da u narednom periodu sarađujemo veoma blisko kako bi građani Beograda i Skoplja u datom trenutku od svega imali koristi. Nadam se da ćemo nakon serije sastanaka vrlo brzo započeti rad na konkretnim projektima – rekao je Šapić i poželeo delegaciji Skoplja ugodan boravak u našem gradu.

Daniela Arsovska je zahvalila gradonačelniku na prijemu i istakla da Srbija i Severna Makedonija, kao i Beograd i Skoplje, neguju bliske odnose dva naroda, podsetivši da se ove godine navršava decenija uspešne saradnje.

– Razgovarali smo o temama koje su značajne za dva grada i dogovorili saradnju na budućim projektima jer Beograd i Skoplje su metropole koje se susreću sa sličnim problemima – rekla je Arsovska koja je pozvala delegaciju Beograda u uzvratnu posetu.

Sastanku su prisustvovali gradski sekretar za javni prevoz Predrag Lukić, direktor JKP-a „Parking servis” Andrija Čupković i v.d. direktora JP-a „Putevi Beograda” Aleksandar Milentijević.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter