Izvor:
30.11.2019 u 02:18
0

2,5 MILIONA OD PRODAJE NAFTE: Zarada od oduzete robe na carini ove godine 7,5 miliona dinara!

Od prodaje pokretnih stvari oduzetih u postupcima poreske policije, u 2019. godini Poreska uprava Srbije prihodovala je nepunih 7,5 miliona dinara od čega je 2,5 miliona od prodaje nafte i naftnih derivata.

Prodata je roba koja je oduzeta od 42 poreska obveznika od čega se 25 rešenja odnosilo na garderobu, obuću, prehrambene proizvode, motorna vozila, nameštaj, tehničku robu i razne alate.

Najveća cena zabeležena je prodajom 880 komada zaplenjenih delova garderobe, obuće i parfema oduzetih od poreskog obveznika sa teritorije Kruševca kada je prihodovan iznos od 1,3 miliona dinara, navodi se u informaciji.

Prodato je i 6.906 kilograma tečnog naftnog gasa po ceni u rasponu od 36-50 dinara za kilogram, kao i 15.566 litara dizel goriva, motornih benzina i gasnog ulja, navodi se u informaciji Poreske uprave i dodaje da je ta roba oduzeta kroz 17 rešenja.

Poreska uprava napominje da se prodajnu vrednost dodaje iznos akcize za naftu i naftne derivate i na takvu osnovicu obračunava porez na dodatu vrednost od 20 odsto.

Zbog obračuna akcize, tečni naftni gas prodaje se po kilogramu dok se drugi derivati nafte obračunavaju po litru, a cene nafte i naftnih derivata formira ovlašćena komisija – saopštila je PU.

Oduzete pokretne stvari prodaju se putem javnih licitacija a prethodno se skladište u magacinima Poreske uprave u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, dok je deo robe pre prodaje bio na čuvanju kod poreskih obveznika.

Prodajnu vrednost oduzete robe utvrđuje Komisije za procenu vrednosti a postupci prodaje se realizuju u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Izvor: daljine.rs
Foto: Nafta/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter