Izvor: BSC happy portal
07.01.2024 u 12:28
0

33 ZLATNIKA U ČESNICI: Više hiljada vernika na tradicionalnom lomljenju ispred Hrama Svetog Save (FOTO)

Ispred Hrama Svetog Save u Beogradu danas je, u prisustvu više hiljada vernika, upriličeno tradicionalno lomljenje česnice, teške više od 200 kilograma i podeljene u 7.000 delova, u kojima je bilo 33 zlatnika.

SRBIN DOČEKAO BADNJI DAN I BOŽIĆ U AFRICI: Ruska pravoslavna crkva i praznovanje – ovo morate pogledati (VIDEO)

Najviše sreće su imali najmlađi, a jedan od dečaka koji je u komadu česnice pronašao zlatnik rekao je da će ovaj dan zauvek pamtiti i da će novčić čuvati na posebnom mestu u svom domu.

Podeljeno je i 4.000 krstića, kao i 2.000 paketića za najmlađe.

Lomljenje česnice usledilo je nakon božićne liturgije u Hramu Svetog Save, a tradicionalno su ga organizovali Unija pekara Srbije, „AS Braća Stanković“ i pekarski esnaf.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter