Izvor: Kosovo online
07.01.2024 u 12:07
0

Deci u Leposaviću ispred hrama podeljeni paketići, zlatnik iz česnice pripao Petru Živiću (VIDEO)

Najradosniji hrišćanski praznik Božić u Leposaviću je obeležen u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog jutarnjom liturgijom Svetog Vasilija Velikog i poslanicom patrijarha Porfirija, pričešćem, lomljenjem česnice i podelom paketića najmlađima.

Veliki broj vernika jutros je prisustvovao jutarnjoj liturgiji, a najmlađi su nakon pričešća strpljivo iščekivali tradicionalno lomljenje pogače i podele paketića. Zlatnik je ove godine izvukao Petar Živić.

Jerej Dragan Đukić osvrnuo se na poslanicu patrijarha Porfirija i kazao da je ona posvećena uglavnom deci koja donose sa sobom radost i mir.

„Danas na ovaj veliki praznik nas je okupila crkva i Bogomladenac, a tradicija u našem gradu je da imamo domaćine kako bi smo što dostojnije pripremili ovaj praznik, na prvom mestu skupština opštine Leposavić koji je pokrovitelj paketića i ove radosti, a na drugom mestu je i porodica Dimitrijević iz Drena koji su umesili česnicu i pripremili kolač, time smo i sinoć dočekali Božić. Evo i danas sa velikim brojem dece u našem hramu je i ono što smo mogli da čujemo u poslanici koju je njegova svetost patrijarh Porfirije napisao, jedan dobar deo poslanice posvećen je upravo deci koja donose radost, koja zrače mirom, nezlobivošću i svime onome što je karakteristika jednog hrišćanina u ovom svetu“, kazao je Jerej Đukić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter