Izvor:
27.06.2019 u 16:46
0

AMBASADA SAD U TIRANI: Pozvala svoje građane da za vreme lokalnih izbora izbegavaju biračka mesta!

Ambasada SAD u Tirani pozvala je građane Sjedinjenih Država koji borave u Albaniji, da u nedelju, 30. juna, kada bi trebalo da se odrze lokalni izbori u toj zemlji, izbegavaju biračka mesta, centre za prebrojavanje glasova i objekte gde će biti smeštene opštinske izborne komisije.

Američka ambasada u saopštenju informiše svoje građane da će lokalni izbori biti održani 30. juna.

"Nedavni incidenti uz nasilje, usmereni ka licima koji su uključeni u izborni proces, povećavaju mogućnost za dodatno nasilje ili druge zabrinjavajuće događaje tokom dana izbora. Zbog toga preporučujemo našim državljanima da budu pažljiviji i da izbegavaju biračka mesta, centre za prebrojavanje glasova, kao i objekte gde će biti smeštene izborne komisije", navodi se u saopštenju ambasade SAD u Tirani.

Na veću pažnju svojim građanima, tokom lokalnih izbora 30. juna u Albaniji, pozvala je i ambasada Italije u Tirani.

Albanska Centralna izborna komisija danas je saopštila da je izdala više akreditacija o praćenju izbora u nedelju, pa će tako iz američke ambasade izbore pratiti 20 posmatrača i 19 prevodilaca, dok iz italijanske i britanske ambasade po četvoro posmatrača i troje prevodilaca.

OEBS izbore prati sa 150 posmatrača, a akreditacije su dobile i dve strane medijske kuće.

Savet Evrope juče je otkazao svoju posmatračku misiju zbog, kako su naveli, bezbednosne opasnosti u toj zemlji.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/bigportal.ba‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter