Izvor: BSC happy portal
09.10.2023 u 09:27
0

ANA BRNABIĆ U EMISIJI „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: 127 naših građana se vratilo iz Tel Aviva vanrednim LETOM, predsednik i ja samo sve ispratili sa timom „Air Serbia“

Gošća informativne emisije „Dobro jutro, Srbijo“ bila je premijerka Ana Brnabić koja je tokom medijskog istupanja govorila o stravičnoj situaciji u Izraelu gde su se zatekli i naši građani, ali adekvatnom reakcijom Vlade Srbije oni su na bezbednom, s obzirom na to je avion „Air Srbije“ noćas poslat po njih do Tel Aviva. Konzul je istakao da je organizacija bila fantastična, te da smo imali hitrije reakcije od ostalih zemalja – koji su svoje građane ostavili bez letova.

„VUČIĆ USPEO DA UKLONI OPASNOST OD UVOĐENJA SANKCIJA SRBIJI“: Brnabićeva o sastancima u Granadi

  • Imam sve informacije. Mi smo juče čitavog dana radili na tome, puštali ste snimak iz Kovilova sa Zbora Krajišnika na kojem sam bila sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, nakon tog događaja smo razgovarali o tom repatrioconom letu „Air Serbia“, 127 naših građana je sletelo tim vanrednim letom. Sleteli su oko 01.45 noćas. Predsednik i ja smo ispratili taj let, sa čitavim timom „Air Serbia“. Imali su sat vremena da se ukrcaju u avion, bilo je dva aviona na aerodromu. Napli su nas a da nisu znali da mi radimo na tome. Znali smo da tamo postoji grupa građana koji su otišli na putovanje u Tel Aviv lou kost kompanijama, koje su odmah nakon početka nestabilnosti otkazali letove. Velika većina je juče otkazala svoje letove. Air Serbia je ostala jedna od retkih kompanija koji i dalje leti. Jedan avion je iznad Turske, sleće za sat vremena u Beograd. Sutra oko 19h imamo još jedan redovan let. Svi treba da budemo ponosni na našeg nacionalnog avio-prevoznika, on i dalje leti, nisu ostavili naše građane na cedilu. Beskrajno sam im zahvalna, oni su naša dika i ponos. Imaju svoje bezbednosne kontrole, bezbednosne mehanizme, niko više ne leti, mi ponosno letimo. Sada kada pogledate, zamislite da nemamo nacionalnu kompaniju? Kompletne troškove snosi Vlada Republike Srbije. Ovde se podrazumeva da država odmah reaguje i snosi sve troškove. Iz tajkunskih medija su jedva dočekali da nas napadu, nisu ni sačekali da reagujemo. Ponovo su pokušali da iskoriste veoma tešku – tragičnu situaciju za politički napad na Vladu i na predsednika Vučića, bez ikakve sramote. Da li smo čuli izvini? Nismo i nikada nećemo. Svaku situaciju će iskoristiti za napade, a ne da pomognu našim građanima. To je svima jasno, da objektivnosti i profesionalizma nema. Air Serbia nastavlja redovne letove. Tokom jučerašnjeg dana sve kompanije drugih država su otkazale svoje redovne letove iz bezbednosnih razloga, pa neka se ljudi snalaze. Mogli su da računaju na Air Serbiu. Mi smo država koja brine o svojim građanima.  – istakla je tokom gostovanja na Hepi televiziji, a potom je dala svoj sud o trenutnom ratnom stanju u Izraelu. 

 

  • Ovo što se dešava u Izraelu nema nikakve veze sa onim dešavanjima na našim prostorima, ovo je problem mnogo dubok i kompleksan koji tinja decenijama. Nisam politički analitičar, ne bih da zalazim u visoku politiku. Mi smo do ranih jutarnjih časova analizirali šta treba kao država da uradimo kako bismo nastavili svoj rast i razvoj, ovo donosi nove kompleksnosti čitavom svetu. Moramo da nađemo način da nastavimo da se borimo za našu državu. To sada razmatramo, kako da se postavimo. Siniša Mali će sledeće nedelje putovati u Maroko, na sastanak Međunarodnog monetarnog fonda – bila je jasna Brnabićeva.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter